tiistai 24. toukokuuta 2011

Ajankohtainen Kakkonen, Pt. 2

On taas sen aika, kun arvostelen sopivassa selvinpäinhumalaisessaväsymystilassa aikamme ajankohtaiset uutisotsikot. Uutislähteenähän meillä on aina yhtä luotettava ja ajankohtainen, CAPS LOCKIN esimerkillisesti hallitseva, Suomen journalismin kultahippu muun ryönän joukossa, eli Iltalehti. Mietin, että tästä saisi varmaan astetta tykimpää settiä Hymyn tai Seiskan etusivulla, mutta perinteet kunniaan. Voiko perinteitä edes muodostua yhden kerran jälkeen? No mut jos teen nyt toisen, niin sitten ollaan jo ainakin matkalla kohti perinnettä.

Tunnetusti, vastaukset ja analysoinnit ovat aivan yhtä kauheata kuraa kuin Iltalehden otsikotkin, joten jos et tykkää Iltalehdestä, et tykkää tästäkään. Luet kuitenkin mielenkiinnosta läpi, varsinkin jos olet jo tänne asti lukenut. Huomaat varmaan viimeistään tätä lausetta lukiessasi, että tässä vaiheessa ei olla vielä päästy asiaan saatika kerrottu mitään asiaa. Huijasin aika hyvin vai mitä, hehheh. Joommmoorooo, asiaan:

ILTALEHTI 24.5.2011 KLO. 23.08 (PS. ctrl+u ei underlinee tällä, ahdsitavaa. onko täällä edes ko. toimintoa? pakko boldaa sitten...mitäpä sitä blogspotin perussetiltä voi odottaakaan) Numeroin nämä vielä, niin nähdään paljonko otsakkeita mahtuu etusivulle. Voidaan myös miettiä prosentuaalisesti montako niistä on hyödyllisiä ihmisen tietää. Laskut jätän teille, sillä oma matematiikkani on kuin Hollywoodin action-elokuvat. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, mutta lopulta ei päätä eikä häntää koko toimituksessa.

1. Saksa aikoo sulkea lentokenttiä: Muut uskovat jo parempaan
- Kyseessä vissiin "tulivuorenpurkauksen tuhkat haittaa meidän ilmatilaa" -keissi. Kohta nähdään kuka oli fiksuin. En osaa kommentoida muuta, ei ole sanottavaa.

(pitääkö tähän kirjottaa tuon jutun alaotsakkeetkin, vai tuleeko tästä sitten pitkä kuin nälkävuosi? kokeillaan alkuun ilman. jos alkaa olemaan liian korkeaa tasoa niin lisätään huonoja juttuja)

2. Timo Soini IL:lle: HAKKARAISELLE RANGAISTUS
- Hakkaraisen voisi minun mielestäni laittaa takaisin tynnyriin kasvamaan. Ihmettelen kyllä, miten mies on alunperin päässyt näillä järjenlahjoilla tynnyristä alunperinkään ulos. Saati että suomalaiset äänestivät tätä. Elävätkö kaikki tynnyreissä vai olemmeko juuri vapautuneet tynnyreistä. En tiedä. Mut hei, eikö kaikki julkisuus oo positiivista?

3. MIKSI ESPOON MM-JUHLISSA HAISI HIKI
- Yleensä kun jääkiekkoilijat kokoontuvat johonkin, siellä saattaa olla hikeä. myös jos juhlitaan kovaa, niin siinä saattaa syntyä hikeä. miksi tämä on etusivulla?

4. Rehtori kavalsi koulunsa rahat
- Esineitä hankittu mm. arvokitara, sähkögrilli, plasma-tv....siinä on kyllä sankari. Ei tähän oikein muuta voi sanoa kuin: Kerava. Odotitteko jotain muuta paikkakuntaa?

5. Kolaroi polkupyörällä auton kanssa: koulupoika loukkaantui vakavasti
- Miksi nämä on aina muotoiltu niin, että auto ei ikinä kolaroi. Kuitenkin varmaan suurimmassa osassa autoilija on syyllinen. En lukenut juttua, mutta kuhan mututuntumoin.

6. Soinilla ja Arhinmäellä sanasota
- Oli pakko rikkoa sääntöjä ja lukea vähän uutista. Siellä on Mr. Soini taas vauhdissa, kovia onlinereita. Mies voisi tehdä jonkinsortin lausahduksia -kirjasen

7. Prinsessa Victoria edusti väljässä mekossa
- Ja sitten naamakuva Jonaksen kanssa tuossa otsikon alapuolella. Voin kuvitella ne pettyneet tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset suupielet, jotka kääntyvät alun hurmion jälkeen jyrkkään laskuun.

8. Ruotsin kentillä tapahtuu taas: Kimmastunut katsoja löi pelaajan nurmeen
- Tähän en sano muuta kuin voi VITUN MALMÖN KANNATTAJAT. Tosi kiva laittaa rahaa kiinni tämmöiseen peliin, mikä keskeytetään teidän helvetin sekoilujenne takia. Menkää afghanistaniin jos haluatte vetää jengiä turpaan ja heitellä paukkupommeja, älkääkä futismatsiin. Jumalauta, olis ihan hyvin voinu tulla tasuri ja tekin olisitte olleet iloisempia. Saatanan aikuiset ihmiset. Hävetkää.

9. YLE: Poliisi etsii MIFK:n ex-pelaajaa
- Sopupeliä Suomessa, ei olisi ensimmäinen kerta.

10. Kasvojenkohotuksesta jättikorvaukset
- Mitäs menit ilman mitään todellista syytä kauneusleikkaukseen.

11. Finnairin lento kääntyi takaisin: LIITIN LÖYSÄLLÄ
- En tiedä mikä liitin, mutta koska se on caps lockattu ja kyseessä on Iltalehti, niin en ihmettelisi vaikka kahvinkeittimestä on hajonnut joku namiskuukkeli. Tai sitten kyseessä on joku ihan turha juttu, jonka insinööri on vain halunnut designiin mukaan, jota Iltalehden on pakko hehkuttaa hemmetin vaaralliseksi asiaksi. let the panikointi begin.

12. Beatles on yhä menestynein
- No harva niin hyvää musiikkia tekeekään. Turha ihmettelyn aihe.

13. "Tiikeri" aiheutti poliisioperaation
- vissiinkin Southamptonissa. En tiedä miksi "Tiikeri" on lainausmerkeissä. Toisaalta ollaan briteissä, missä ei kai tiikereitä paljoa ole (ellei minua ole huijattu). Juttu haiskahtaa, mutta en jaksa avata linkkiä. Scam.

14. Oprahin viimeinen lähetys: MADONNA YLLÄTTI
- Varmaan suuteli Oprahia? jooko? eikö? en tiedä en katsonut MUTTA JUMALAUTA HALLELUJAA EI ENÄÄ OPRAHIA IKINÄ. DR. PHIL OLE MIES JA TEE SAMA PERÄSSÄ. SAMA MYÖS ELLEN DEGENERERERES JA MUUT KANSAN KIIHOTTAJAT.

15. Välähtelevä tornado liikkui hurjaa vauhtia
- Välähdyksistä en tiijä, mutta käsittääkseni tornadot ovat aika vauhdikkaita juttuja. En tiedä mihin suuntaan, mutta johonkin.

16. Obaman virka-auto jäi kiinni ramppiin
- Kannattaa ajaa jollain joujoutuningmadalletulla cadillacilla virallisia ajeluita.

17. Tyttö pelastettiin hyisestä joesta
- Hyvä juttu. Pitkästä aikaa järkevä uutinen.

18. Suomalaiselle puolen miljoonan pokerivoitto
- Menisit töihin ja eläisit ihmisiksi.

19. William ja Kate tapasivat Obamat: KATE SÄTEILI
- Kai tuommoisessa valaistuksessa säteilee vompattikin herranjestas.

INTERMISSION: tuo hiton scrollaus-palkki on n. puolessa välissä ja meikällä on käsissä otsikko numero 20. Ymmärrän miksen tee tätä useammin, ja miksi silloinkin vain kännissä.

20. Mies puukotettiin hengiltä: Mies ja nainen otettiin kiinni
- siitä miehestä ei kai enää ole hyötyö jatkossa, hehheh. Eniten tässä jutussa naurattaa tuo alaotsikko/jutun alku.

"Simpeleellä surmattiin tänään mies". Kovin arkiselta vaikuttaa, "normi tiistai, ei mitään uutta horisontissa".

21. Käsikynkkää kaupunnilla: Idols-Ilpo ja Marita Hakala.
-En tunne kumpaakaan, mut kiva kuulla.

22. Suomen oppilaat jäivät hännille käytöstutkimuksessa, takana vain kreikka ja argentiina.
- Kun nyt seuraa tätä nykypäivän nuorison meininkiä, niin jotenkin ei yllätä. En löydä tästä jutusta uutisen siementä. Itsehän siis toki olen oikea hyvän käytöksen käsikirja niin kännissä kuin kännissä.

Tuossa on muuten alla kysymys: "Ovatko suomalaiset oppilaat huonokäytöksisiä?"

Kyllä 93%
Ei 7%

Haluan rehellistä faktatietoa, kuinka monta Kyllä-vaihtoehdon valinnutta ihmistä on opettajan ammatissa, hehe.

23. Suomen ykkösravintola vaihtui: Välimäki syöstiin valtaistuimelta
-Hahhah, Välimäestä valittu juuri sellainen kuva kuin uutiseen voisi odottaa. Kilpailija hymyilee vieressä leveästi ja Välimäen ilmeestä oikein huokuu se vitutus ja kaikki uutisen aiheuttama tunne. Tuolta varmaan näyttää kun tajua heittäneensä 7 oikein kupongin roskiin.

INTERMISSION 2. ei helvetti en jaksa, katon onko tuolla mitään oikeasti mielenkiintoista ja jatkan jos jatkan.

Hei onko meikän selainasetukset vituillaan vai eikö nuo saa hallittua omaa CAPS LOKKIUTTAAN. Seuraava otsikkokin on muodossa: TÄHÄN NOUSEE JÄTTIDIGIMYYMÄL, sitä ennen on: SAMUN KOULULLE TAPPOUHKAUKSI. Katkeaa aika nätisti noi kissankokoiset otsikot. Voisivat vähän panostaa nyt hei. SUOMEN LUETUIN MEDIA KUITENKIN.

24. Onko paita vieras käsite, Lady Gaga?
- Googletin "Lady Gaga" -hakusanalla, ja pakko myöntää...yllätyksekseni huomasin että aika vieras juttu se taitaa olla hänelle. Oli siellä joissain onneksi!

25. Koira adoptoi hylätyt liikerit
- Awwwwzzz <3 En tiennytkään että liikerit on ihan oikeita juttuja. Asiaa. Luulin että ne on vaan jotain ala-asteen vitsejä. Hävettää vähän, mutta sitä vartenhan tässä kai turistaan.

26. Rauhanturvaaja ampui ITSEÄÄN JALKAAN
- sitten alaotsikossa: "rauhanturvaaja haavoittui Afghanistanissa"
Tekisi mieli lukea mitä on tapahtunut, nämä edellämainitut lauseet antavat todella ristiriitaisen mielikuvan. Tekikö hän sen tahallaan vai ei? Nyt ollaan jännän äärellä. Kertokaa joku toki jos luette uutisen.

27. Piraattileffa täytti teatterit: ENNÄTYS LÄHELLÄ
- nyt on kyllä _NIIIN_ kekseliästä sanaleikkiä otsikossa, että en olisi uskonut.

28. Leski saa käyttää kuolleen spermaa
- Australiassa sattuu ja tapahtuu. Tuossa on jotain väärän kuuloista, mutta toisaalta antaa palaa vaan. Onneksi kyseessä on sentään lesken oma kuollut mies.

29. Kahvia kuluu, vaikka hinta nousee
- Johan se alkoholiverostakin huomataan, että suomalaisen perus raaka-aineiden käyttämiseen ei hintapolitiikat vaikuta. Jos jotain tarvitaan elämässä, sitä käytetään. Molemmat ovat kuitenkin elämisen kannalta välttämättömiä aineita.

30. Kahvi on turvallista sydänpotilaille
- Niin tänään. Huomenna ei. Ylihuomenna se aiheuttaa syöpää ja ensi viikolla se parantaa maksakirroosin. Kuukauden päästä nämä kumotaan, ja sanotaan että se edeístää aivojen hyvinvointia ja lopulta kuolet syöpään, koska olet elänyt vain maapallolla.

31. Erikoinen kolari Porvoossa: Hirvi liukastui - pyöräilijä ajoi päälle
- Tämän olisin halunnut nähdä, ei toimi kyllä kirjoitetussa muodossa :D

32. Mitä olet tehnyt ympäristön hyväksi?
- Hajotin autoni juuri ja vein romuttamolle. Kelpaako?

33. Ex-missillä kolmen päivän polttarit
- kuulostaa suomalaisen normaalilta viikonlopulta. ei hehkuttamisen aihetta.

34. Masennuslääkitys voi ennustaa aivohalvausriski
- nyt on niin vammaista suomen kielen käyttämistä, että en jaksa kommentoida.

kommentoipa sittenkin: Aivohalvaukset saattavat olla tavallista yleisempiä masennuslääkkeitä käyttävillä, tuore taiwanilaistutkimus vihjaa. On kuitenkin epäselvää mistä yhteys johtuu.

Se on hyvä tutkimus, kun todetaan mutta ei tiedetä mistä johtuu. Meikän mielestäkin banaanin syönnistä voi saada maksakirroosin, mutta en oo ihan vielä varma miten. Jotenkin kuitenkin. Faktaa.

LOPPUJUTUT: SE LOPPU...VIIMEINKIN. Jos totta puhutaan, skippasin joku 5-10 otsaketta, ihan hirveää. Tajusin juuri, että kirjoitin tätä jonkun tunnin verran. Olipa taas hukattu järkevästi sekin tästä lyhyenlännästä elämäntyngästä. Voin ainakin muistella sitten kuolinvuoteella, kuinka tein yhteiskunnallisesti järkevää toimintaa nuorena kloppina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti