torstai 3. marraskuuta 2011

Noniin...

Elikkäs.

Olenko ainut josta tuntuu, että joulu saapuu joka vuosi aiemmin? Huomasin jo viime kuun alkupuolella, että citymarkettiin oli rantautunut Mars sun muut legokalenterit. Sitten vanhemmat jo osteli niitä siellä innolla lapsilleen?! Oikeasti, varmaan suurin virhe olla sen lapsen kanssa kaupassa ja ostaa se kalenteri sille muksulle samalla reissulla. Joka päivähän se sitä vinkuu, että koska aukaistaan. Tulee muuten hiton pitkät kolme kuukautta. Sitten selitellään jotain "Jani-Petteri, jos hoidat koulun kunnolla, saat aukaista tästä kalenterista luukkuja sitten joulukuussa." Ei muuten varmasti keskittyminen riitä lapsella. Matikan kokeessa on varmasti toisen asteen yhtälöiden ja derivoimisen sijaan mielessä lähinnä, että tuleeko sieltä luukusta numero 24 jeesus seimessä suklaa vai joku poro suklaa.

Ostakaa siis vanhemmat lapsillenne paketti vihreitä kuulia näin lokakuussa. Kun lapsi on kotona odottamassa innolla oven takana, tulette kotiin kaupasta ja lyötte käteen rasian näitä jumalan hylkäämiä marmeladipalloja...ah mikä autuus. Ne syö niitä vielä ensi vuoden joulunakin samasta paketista, kun onhan ne nyt niin helvetin pahoja. Silti jouluun kuuluvia, joten ihan oikeutettua ostaa tällainen. Paitsi jos lapsesi on makuvammainen ja tykkää mämmistäkin, niin siinä tapauksessa en suosittele näiden ostamista. Hyvin todennäköistä että makuvammaisuus on edennyt niin pitkälle, että tykkää vihreistä kuulistakin.

Veikkaan muuten, että tätä vauhtia kun aikaistetaan joulua niin varmaan joku kaunis vuosi ollaan jo tammikuussa ostamassa joulukalentereita ja joulukuusia olohuoneeseen. Voidaan sitten yhdessä jännittää ne 364 päivää, että mitäs siellä pehmeässä paketissa onkaan. Oho villasukat, kylläpä taas kannatti odottaa vuoden verran. Ja onhan se hyvä laittaa kinkkukin jo uuniin tammikuussa niin onpahan ainakin saatana kypsää jouluaattona.

Kalentereista tuli myös mieleeni, että nyt alkoi näkymään jo niitä yhteiskunnan tukipilareita ja pelastajia, partiolaisia, kaupan alussa. Siellä ne _KAUPPASIVAT_ omaa paskaa kalenteriaan, jossa on joka vuosi samat kuvat. Kiinnostaa ihan hitosti avata luukkuja, kun ei ole a) mitään suklaata yms. herkkua siellä mistä voi nautiskella b) siitä ei voi voittaa mitään sen suurempaa. Saa vain hyvän mielen kun avaa luukun numero 24. Siellä se on taas jeesus seimessä niinkuin 200v tästä eteenpäinkin ollut. Turha sitä on hyvää kaavaa ruveta muuttamaan jne. Ja jos kerta ovat niin helvetin hyväätekeviä ja hieno järjestö, niin mikseivät anna ilmatteeksi noita. Ei niitä kukaan kuitenkaan osta, opiskelijana voisin kyllä ilmaisen huolia. Vaikken joulua vietäkään, mutta onpahan ainakin tekemistä täällä neljän seinän sisällä! Avata luukkua ja laskea pitkiä tunteja koska saa avata seuraavan.

Kaupassa asioimisesta pakko vielä avautua sen verran, että olin tässä eräs päivä kassalle menossa. Katselin siinä, että kaksi pappaa jonossa edessä. Vaikutti ihan hyvältä, sillä papat eivät yritä keksiä alennuksia omasta päästään, toisin kuin mummot. Molemmilla oli myös semmoiset viitisen tuotetta hihnalla, eli oletettavasti hommat sujuu nopeammin kuin juutalaisten suihkutus toisessa maailmansodassa. MUTTA PASKANMARJAT. Molemmat kuuluivat siihen kategoriaan: "neljä numeroakin on liikaa". Onnistuivat molemmat nimittäin ryssimään sen verran usein sen pin-koodinsa maksessaan kortilla. Tuossa ajassa olisin ehtinyt olla perus lauantaicitymarketjonossa, jossa on keskimäärin kaksikymmentä viisihenkisen perheen äitiä ostoksilla. Ja aina kun toivoisi, että tiistaina klo. 20.30 citymarketissa pääsisi helpommalla.

Ja sitten oli muutakin asiaa, mutta alan olemaan sen verran humalassa kun sain ilmaista kaljaa internetin ihmeellisen maailman avulla. Eli jatkan juomista vaikka olen kipeä ja huomenna pitäisi silti raahautua kouluun. Toivottavasti tauti pahenee jne. Koulutehtäviäkin piti tehdä mutta ilmainen olut oli kovempi juttu. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti