keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pesäpallo-otteluun meneminen Tampereella

On aivan saatanan vaarallista touhua. Hauskinta koko asiassa on se, että kun lähtee Multsusta (rauhallinen, mutta äityy vaaralliseksi Posse Pubin kohdalla viikonloppuisin) Kauppiin (täällä pesisstadion. Hauskaa sinänsä, että kaikkia suomen pesiskenttiä kutsutaan stadioneiksi. Aika kaukana stadionista tämäkin nimittäin. Se on pesiskenttä parilla puupenkillä ja täts it), joutuu kulkemaan keskustan (tilastollisesti vaarallisin paikka Tampereella) kautta. Mikään ei aiheuta vaaraa. Posse Pubin voi sivuuttaa, autotien yli pääsee suojatietä pitkin (tosin Tamperelaiset eivät osaa tilaa antaa, joten ruuhkassa jännittää. Varsinkin kun kaikki ajavat ylinopeutta puskurit toistensa perseissä kiinni), ja bussikaan ei ainakaan yleensä aja sinun päälle pysäkillä tai aja ojaan tai muuta vastaavaa. Keskustassakaan kukaan ei vedä turpaan, joten tähän asti pesäpallo-otteluun meneminen Tampereella on oikein mukavaa matkailua.

Matka jatkuu myös helposti, koska kaikilla TAYSin busseilla pääsee lähelle, ja niitähän menee jumalattomasti. Bussissakaan ei tarvitse jännittää, koska TAYSiin menee vain mummoja, eikä siinä lähelläkään varmaan muitakaan asu. Bussista pois jäämisen jälkeenkään ei tarvitse pelätä, vaikka joutuu ylittämään sen hemmetin ison tien, mikä menee TAYSin edestä. Siinä on nimittäin valot. Ja on muuten ihan saatanan lyhyet valot. Tämä on klassinen esimerkki siitä, kuinka jalankulkijoita sorretaan. Ensiksi saa odottaa valehtelematta 10 minuuttia ruuhka-aikana, joka sattuu olemaan käytännössä aina samaan aikaan, kun pesäpallo-ottelu on alkamassa. Siinä sitten katselet kun loputon letka farmariautoja, joissa on vastoin farmariauton ideaa vain yksi henkilö sisällä, tykittää ohi ja alat jo hetken aikaa epäilemään, että ei nää valot varmaan edes vaihdu ikinä vihreäksi jalankulkijoille. Tätä voi nimittäin tapahtua, koska kun olin vuonna nakki ja kivi menossa TAMKiin liiketalouden pääsykokeisiin (hah), niin en älynnyt aamu-unisena sitä nappia painaa. Siinä meni kolmet valot autoilijoita putkeen, ennen kuin tajusin, että ai tässä pitää painaa nappiakin. Tässä TAYSin risteyksessä namiskallakaan ei voi piruuttaan varmistaa ylipääsyä, koska siinä tolpassa on semmonen nappisysteemi, ettei sitä voi painaa. Sitä voi vain koskettaa, joten täytyy kädet ristissä toivoa, että nappi tykkää koskettelemisesta. Yleensä koitan kutittaa hieman vasemman alareunan sivusta ja mielestäni olen joskus ehkä jopa kuullutkin hiljaisen huohotuksen tolpasta. Tai sitten se olen ollut minä saatanan kuumalla kesäpäivällä. Itseäni en ole kuitenkaan hiplaillut, joten unohtakaa se heti kättelyssä.

No ne valot vaihtuu ehkä joku kaunis kesäilta vihreäksi jalankulkijallekin, mutta koitappa päästä sen tien yli samalla kun ne valot ovat vihreinä. Olen tunnettu siitä, että haahuilen rennosti ja katselen architekstörii ja lintuja sun muuta kävellessä, mutta tässä pitää skarpata. Jos haahuilee, jää keskitasanteelle odottamaan uusia valoja (eli toista kaikki edellisen kappaleen ärsyttävyydet). Jos kävelee suhtkoht reippaasti, pääsee sen toisen tienpätkän puoleenväliin, eli joku sankari tööttää kuitenkin, että nyt vitun collegehousujuntti vittuun täältä tulee merseetes pents. Itse en ikinä kiihdytä vauhtia, mutta autot kiihdyttävät ja se tuottaa joskus ongelmia. Kolmas vaihtoehto on juosta ja silloin olet käytännössä turvassa. Koska kun astut kävelytielle, valot muuttuvat punaiseksi.

Tästä tiestä kun pääsee yli, alkaa se todellinen helvetti. Ensiksi kävellään jalkakäytävää siinä oikealla puolella, koska jos olet n. 17:36 kävelemässä siinä (peli alkaa 18.00) niin siinä on jo autoletkaa menossa "stadionille". Eli ei kannata vielä vaihtaa vasemmalle kaistalle, koska aikaa valuu hukkaan. Jatkat oikeaa puolta niin kauan, kunnes siinä tulee seuraava suojatie. Siitä yli, koska kohta oikeanpuoleinen jalkakäytävä loppuu kokonaan, ja alkaa viistoparkki, jonka vastakkaisella puolella on tavallisesti parkkeerattuja autoja (lue=ihan saatanan kapea väylä jää autoille).

Tässäpä vasta haaste. Eilen odottelin siinä varmaan 5-10 minuuttia, aina kovasti autoilijaa tuijottaen ja uskaliaasti varpaita ensimmäiseen suojatien viivaan koputellen. Siinä oli vielä joku henkilöauto käytännössä suojatien edessä parkissa (missä ne lappuliisat ovat silloin, kun niitä tarvitaan), ja autoletka tuli sieltä semmosilla ärsyttävillä autokoulussa opituilla väleillä (hyvä juttu, älkää ymmärtäkö väärin, mutta siihen väliin ei aina uskalla lähteä, varsinkin kun tuo auto oli parkkeerattu passelisti). Odottelin sitten kiltisti koko fuckin letkan ja jatkoin matkaa vasemmalla puolella tietä.

Tämä vie hieman oikeaa puolta pidemmälle, mutta loppuu kuitenkin ja TÄSSÄ ALKAA TODELLINEN HELVETTI. SIITÄ KOHDASTA VOI:

A) kääntyä vasemmalle autolla, jotta pääsee isolle hiekkaparkkikselle. suosittelisin autoja menemään sinne jo aikaisemmasta risteyksestä, koska sieltäkin pääsee, mutta en ikinä näe kenenkään menevän siitä. Pakko mennä sieltä ahtaimmasta väylästä, mistä lähtee muuten kaksi bussilinjaakin, joten voitte kuvitella, mikä meno siinä on kun pari ihmistä koittaa luovia, kolme henkilöautoa katollaan ja vinottain änkee ja siihen päälle bussi kääntyy poispäin. Siinä on se hiton viistoparkkikin vielä kaventamassa sitä tietä. Onnea kaikille sankareille.

B) jatkaa eteenpäin kohti stadionia, mutta siinä ei ole enää jalkakäytävää. On vain kapea tie, mutta KOSKA SIELLÄ EDESSPÄIN ON VIELÄ PIENI PARKKIPAIKKA NIIN SINNEHÄN PITÄÄ SILLA FUCKIN FARMARIAUTOLLA PÄÄSTÄ. Ihmettelen, miten se Jalasjärven Jalaksen bussi pääsi eilen pois pelin jälkeen, kun Pentti Moilaset kurvailee farmariautoilla sormi perseessä ympyrää siinä ruuhkassa.

Tossa kohassa missä jengi kääntyy parkkipaikalle (sinne hiekkaselle), ei ole ylläripylläri suojatietä. Ei se mitään auttaiskaan kun citymaasturi haluaa mennä aina ensin. Siitä kun selviää hengissä niin sitä kapeaa asfalttitietä ei kyllä huvita kävellä, vaan kannattaa suosiolla hypätä 0,5m sivuun nurmikolle/hiekalle, koska aika kovaa semmonen vahattu mersu menee näemmä suoralla tiellä. Sitten se umpikujan parkkis siellä lipunmyyntipisteen luona on ihan saatanan ahdas ja siihenhän se on pakko kaikkien tulla kurkkimaan, että onko tässä nyt sitten heh heh vähän tilaa.

Peliin mennessä ehkä vähän pystyy ennakoimaan, eli tulee myöhään paikalle niin välttää pahimman ja vastavuoroisesti poislähtiessä kannattaa jäädä tuijottamaan lehdistötilaisuus ja rapsutella vähän palleja, koska sitten on rauhallisempaa. Ulostautuminen on vaan hankalampaa, koska KAIKILLA katsojilla on semmonen SALAINEN taktiikka, että HEI LÄHDETÄÄS JUST KUN PELI LOPPUU TAI EHKÄ JOPA MINUUTTI AIKAISEMMIN POIS NIIN EHDITÄÄN RUUHKAN ALTA POIS. Arvatkaapa kuulkaapa katsojat, että tekeekö ne muutkin ihan samalla tavalla. Siellä sitten seistään ja tööttäillään kun on lastenrattaat bemarien tiellä ja mitä vielä voi perkele.

Eilenkin pelissä oli 445 katsojaa. Eli oikeasti varmaan 230, koska talkoojengi+pari aavetta+pyöristys ylöspäin, joista varmaan 440 (225) katsojaa oli paikalla autolla. Tonne TAYSille menee joku sata bussia per tunti ja jos oikein laiskottaa / asuu sopivalla kohdalla, niin kaksi bussilinjaa menee ihan siihen Keilakujalle elikkäs käytännössä portille. Mutta ei. Ajetaan sillä farmarilla, kätevimmällä jumalan suomalla yhden hengen kulkupelillä, peliin. Siinä sitten kaikki kärsitään ja ollaan onnellisia. Kyllä sopu sijaa antaa ja peltilehmä vasta antaakin, varsinkin jos on joku hippiäinen siinä tiellä. Ymmärtäähän sen toki, koska eihän ne pehmeät istuinsuojat mahdu muualle, kuin sinne farmarin takakonttiin. Joten on siinä ideaa, pakko myöntää.

Pesiskatsojien keski-ikä on kyllä varmaan 120v, että sinänsä ei yllätä. Toisaalta muutenkaan yllätä, kun onhan se hankalaa kun pitää bussilla mennä. Siinähän joutuu menemään jonkun toisen aikataulun mukaan ja onhan siinä hemmetti vielä sekin, että se bussi on aina vähintään 30 sekuntia myöhässä.

menen kiven alle syömään myrkkyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti