maanantai 15. elokuuta 2016

Rosso, tuo S-bonususkovaisten kantapaikka

Muistoissani surkea, mutta olisiko asian laitaan tullut muutoksia tässä kuluneiden vuosien aikana? No voin sanoa, että ei ole tullut. Hirveä mesta edelleenkin. Tästä blogipostauksesta ei tule pitkä, mutta haluan silti kertoa tämän asian. Eikä sitä raamattuakaan ole kuin kerran kirjoitettu, että ei oo niin justiinsa.

Rosso. Täällä käytiin aina pienempänä. Sen verran kiitollinen olen Rossolle, että täällä minut pakotettiin tilaamaan itse (en usko että itse halusin, mutta en mene vannomaan) ruokaa, sekä minun annettiin tilata muutakin kuin lasten nakkiranskislihapullasössöä. Eli kiitos äidille, koska nyt tykkään syödä monipuolisesti ruokaa hurraa! Just tuli tv:stä joku nirsomuija, joka ei syönyt kuin makaronia, makkaraa ja ranskiksia. Ois hieman ankeaa. Ei vois tehdä edes sellasia oksennuksen näköisiä ruoka-annoksia reseptikirjoista, joita esittelin pari postausta sitten.

Sitä en tiedä miksi fakissa mentiin aina Rossoon. Kai se on lapsiystävällinen mesta + sieltä saa pitsaa, mikä on aina ihan hyvä vaihtoehto lapselle. Useimmiten käytiin siinä Kunikaankadulla, mtta siinähän ei oo enää mitään Rossoa ollut ikuisuuksiin. Pyynikin uimahallin vieressä oli myös Rosso, jossa käytiin taas papan kanssa aika usein. Sitäkään ei oo ollut hetkeen. Mutta yksi Rosso on vielä olemassa, jossa kävimme usein (tai no usein ja usein. en mä tiiä kun en oikeasti muista), on koskipuiston Rosso.

Koskipuiston Rosso on hieno rakennus. Tykkään kun se on sellanen pyöreä ja vielä kolmessa tasossa! Ja yllättävän isokin, mikä on toisaalta miinus, koska en tykkää isoista ravintoloista. Koskenpuoleinen terassi on hieno, mutta jotenkin kaljan juominen Rossossa on vähän semmosta fifty-sixty hommaa. Yhden voi ottaa, mutta hillitön ryyppääminen lapsiperheiden keskellä aiheuttaa moraalisia painimatseja itsensä ja maailman arvojen kanssa. Toisaalta voi päästä vauva-foorumin otsikoihin, joten siinä on potentiaalinsa. Varmaan jos huutais vielä olevansa levylaulaja niin sehän ois jo yhtäkuin platinalevy! Pitää nauhottaa noi omat demobiisit ja toteuttaa idea. Ehkä antaa pari cd-r:ää vielä niille mammoille.

Nyt joku taas kysyy, että kannattaako sitä Rossoakaan sitten kokeilla kun kaikkihan sitä haukkuu ja siltappaa. Kuten Another War -arvostelussa mainitsin, kannattaa. Ei sitä tiedä onko se huono, jos ei kokeile. Tässä kävi vielä niinkin kauniisti, että rakas äitini oli ostamassa junalippua to the north ja soitti, että lähettekö syömään kun hän nyt on in the big city of neon lights. No sanoin joo tokihan sitä voi syödä ou mama jee. Ja sitten mentiin.

Eka tietysti ehdotin Zeykkarii elikkäs Zum teufelii eli Zeytuunia, koska se on in da domkyrkagatanilla ja näin ollen ihan järnvagsstationenin kyljessä. Se on myös varmasti auki heti jumalanpalveluksen jälkeen kello 11.00. No koska on sunnuntai ja kaikki massabrunssihipsteri uuhlala meil on niin kiire mainostoimistossa viikolla, että ei voida syödä sillon ihmiset olivat tunkeutuneet kaupungin ravintoloihin. Tästä johtuen Zeykkariin elikkäs Zum teufeliin eli Zeytuuniin ei mahtunut sillä hetkellä sisään. Ei siinä sitten jaksettu odottaakaan enää, vaan päätettiin keksiä joku toinen mesta. Käveltiin kohta kuolevaa Stockamannia, ja siinä sitten leikiteltiin ajatuksella Jörn Döneristä. Kohta kuitenkin tajuttiin, ettei nyt jaksa kyllä syödä käsin siinä pienessä tuiverruksessa. Itsekin olin tietysti alipukeutunut säähän nähden.

No siinähän se paska sitten lävähti tuulettimeen kunnolla ja mutsi heitti läpällä sen Rosson ilmoille. Tää koskipuiston Rossohan kai vielä katoaa siitä jossain vaiheessa, joten semmonen "vielä kerran uhkarohkeasti" asenne oli myös läsnä. Kaikki oli vähän epäileväisiä, mutta mentiin nyt nostalgiannälkäisinä sinne. Tai ei avovaimolla mitään nostalgiaa ollut, mutta voipahan sanoa reissun olleen eka ja viimeinen kerta Rossoon. On sekin ihan tyylikäs ilmaisu. No siitä sitten Pikku Kakkosen -puiston Pokémon laumojen ohi (tää on aina hauskaa seurattavaa) ohi kävellessä alko jo vähän jännittämään.

Itse Rosson edessä on hirveä terassisysteemi. En tiedä miksi hitossa siinä on terassi, kun siellä kosken puolellakin on. Mutta ei jumiuduta siihen, koska rohkeasti menimme sisään. Ja siellähän oli Danten Jumalaisesta näytelmästä tuttu Helvetin 3.piiri käynnissä. Tai oikeastaan varmaan kaikki piirit nyt kun asiaa kelaa. S-uskoviahan ne kaikki olivat kuitenkin. Sehän on hirveä ihmisryhmä, ainakin jos he ottavat bonuspisteet tosissaan. Ja suomalainenhan tuntuu ottavan ne tosissaan aika kovalla prosentilla.

No se saatanan Rosso oli oikeastaan ihan täynnä. Ja vielä lapsiperheitä. Ei mulla lapsiperheitä vastaan mitään oo, ja tykkään ihan lapsista, mutta kyl mä mielelläni vietän ravintolailtani vähän rauhallisemmassa ilmapiirissä. Mut joo ylätasanteella ei mitään (en ois tähän kyl halunnutkaan jäädä. menkää ite katsomaan se meininki), ja siinä kakkostasanteella on lähinnä salaattipöytä. Kolmas tasanne on pitkä, mutta kapea. Sieltäkin saatiin vasta ihan periltä paikat. Eli joku maratoni pitää kävellä, että saa Rossosta pöydän.

Tähän semmonen disclaimer, että en oo mikään hifistelijä, enkä halua kuulostaa miltään elitistiltä, mutta yleensä käydään mutsin kaa semmosissa Henriksin tasosissa mestoissa jne. Eli ei tarvi tehdä mitään ja palvelu pelaa. Kaikki tuodaan väkisin oikealta puolelta pöytään ja veitsetkin vaihtuu automaagisesti. Ruoista kerrotaan kaikki oleellin tarjottaessa ja muutenkin elämä on ihanaa. Suosittelen kaikille muillekin, koska hyvä ruoka voittaa aina mitäänsanomattoman ruoan. Eikä jää hinnastakaan kiinni. Otin Rossossa grillattua lohta hintaan 17,90€. Henriksissä on koko setti alkuruoasta jälkkäriin 45€. Eli jos oisin ottanut Rossossa alkupalan + jälkkärin niin hinta ois ollut öpaut 31,90€. Eli kovin isoa säästämistä ei joudu harrastamaan, jos haluaa syödä vähän laadukkaampaa ja ehkä vähän monipuolisempaakin ruokaa?

No mut siis tältä pohjalta oltiin kaikki vähän niin kuin uuden kokemuksen edessä. Juomat saatiin aika nopeasti (eipä toisaalta veden laskeminen kannuun luulisi olevankaan mikään vaikea homma) ja ruokakin otettiin siitä sitten samalla. Mai dish vas Grillattua lohta tattikastikkeella und muusia. Mutsille sama ja avovaimolle joku katkarapu jättikatkaravunpyrstö pestorisotto. Koska ei oo ikinä ottanut aikaisemmin risottoa ja Rossohan on the risottomesta (not). En oo ikinä ite uskaltanut ottaa risottoa missään, koska Hell's Kitchenissä Gordon heittää aina kaikki risotot tosta noin vaan vittuun, eli mikään ei kelpaa. Sen on varmasti oltava tarkkaa hommaa.

Se menu oli vähän hankala. Se oli semmoinen anorektikon ohut paperilappu, jossa oli toisella puolella sapuskat ja toisella juomat. Juomissa oli alkoholittomia viinejä, mutta alkoholittomista oluista ei mainintaa. Semijännää. Sitten se paperilappu kai toimitti jonkinsortin tabletin virkaa, koska ei sitä siitä poiskaan viety. Jotenkin outo systeemi, koska kylmä lasihan pisti sen jo piloille. No kai sitä on varaa heitellä paperia menemään tosta noin vaan. Itse ruokapuolta tutkaillessa heräsi jonkinlainen toiveen pilke silmäkulmaan, koska siinä oli yllättävän vähän vaihtoehtoja. Olihan siinä siis ne pakolliset sata "täs on tää samapihvi mut eri nimellä" -pihviannosta, mutta kuitenkin. Ennen se oli pitempi kuin nälkään kuolleiden katovuosien suomalaisten lista. Ja yleensä lyhyt lista = laadukkaampi meno. No joo en uskonut Rosson kohdalla tähän mut kuitenkin!

Viereen istui semmoinen lapsiperhe, jossa toinen skidi onnistu kaataan kolat pöydälle. Isäntä ja emäntä tilasivat myös nakkilihisranskis jutut ja vielä ilman sooseja niille lapsille. Säälin heitä. Oisivat nyt edes pitsat tilanneet hei. No mut tästä perheestä myöhemmin, koska tässä tiivistyy S-bonushelvetti ja helvetin bonusihmiset.

Tarjoilija tuli sanomaan jossain vaiheessa, että joo hei kamoon get your hands in the air ruoassa menee 30 minuuttia ainakin, koska on ruuhkaa. Sanottiin, että joo this is not a surprise koska joskus pentunakin odotettiin tässä samassa raflassa joku kaks tuntia ja oli tyhjempää. Ja onhan 30 minuuttia ihan siedettävä aika, ei siinä mittää. Siinä ei sitten ollut muuta vaihtoehtoa kun vähän tsiigailla sitä rossokansaa ja jutella niitä näitä. Kauheasti semmosia keski-ikäisiä tai sen kynnyksellä olevia ihmisiä. Eli varmaan S-bonususkovaisten suurin ikäryhmä, mikä on loogista. Vähän ihmetyttää, että valitseeko tää jengi oikeesti sen ruokapaikan bonusten perässä, koska noilla ois varaa olla vaikka Abu Dhabissa lounaalla, sen verran kokoomukselta näytti. Toisaalta köyhät siivoojatkin äänestää nykyään kokoomusta, koska kun on töissä, on miljonääri tai ainakin luulee olevansa. Sitten itketään kun ei ne tehneetkään vähätuloisten eteen mitään. Go figure.

Yks pariskunta oli hauska. Miehellä oli semmonen vähän corollahtava lookki. Eli panssarikaulaketju, vähän mahaa, löysä t-paita, vetoketjuhuppari auki ja collegehousut. Ja juu, tämä on minunkin vakio asu miinus toi kaulaketju ja maha, mutta jotenkin siinä se Rosso oli tiivistettynä, KOSKA, se haki salaattipöydästä kaks kertaa santsit. Siis ei saatana. Salaattipöytä on vihoviimeinen juttu, mikä ravintolassa kuuluu olla. Jos ravintolassa on salaattipöytä, se on ihan perseestä. Yleensä tää on ollut hyvinkin toimiva mittari. Ellei nyt sit oo muutenkin itsepalveluravintola, mutta nekin on yleensä ihan käppiä, että sinänsä edelleen toimiva mittari. Siis kuinka suomalainen voi olla hitto. Täällähän vallitsee semmonen "mahdollisimman paljon mahdollisimmaan vähällä rahalla" -asenne ruokailussa, eli Henriksiin ei voi mennä kun ei tuu ähkyyn, sen sijaan kebabille voi mennä koska tulee ähkyyn ja oli halvempaa. Kotona voi aina tehdä samaa ruokaa kuin ravintolassa, joten miksi mennä ravintolaan maksamaan, kun itekin voi tehdä kotona? Mä en oo ikinä tajunnut tätä, mutta ei se kai multa pois oo jos joku tajuaa. Eräällä nettifoorumillakin tästä aina puitiin, ja muistan erään känkkyläketjun, missä kysyttiin parasta annosta. Joku sano, että ei ainakaan riisikebab, koska riisiä voi tehdä itsekin. Sitten se vastas kebab ranskalaisilla. En tiedä oonko joku teknologianörtti, mutta mun mielestä frittikeittimelläkin voi tehdä ranskiksia ihan kotona. Että eihän tossa vastauksessa oo minkään valtakunnan järkeä? Mut kai se pointti kuitenkin nyt selvisi, mitä hain takaa.

No joo saatiin ruoat sitten ja en tiedä mitä niistä vois kertoa. En tiedä miltä risoton pitää näyttää, mutta se kuulemma oli kuin joulupuuroa olisi syönyt. Oon aika varma, että joku lapsi ois saanut lautasesta ja risotosta feissiin, jos tää ois ollut Hell's Kitchen. Siellä ois Gordon huutanut fuck niin kovaa, että kaikkien korvat ois vuotaneet verta. Se ois ollut kyllä ihan jännittävää. Oma ruokani ja samalla mutsini oli mitä oli. Siinä oli lohi ja se oli ihan ok. No sitten siinä oli tattikastike, jossa oli jopa tatteja. Mutta siis se maistu lähinnä suolalta ja kermalta, mutta kai se oli idea. Muusi oli löysää. Annetaan semmonen kädenlämpöinen 2,5/5 arvosanaksi. Ei se nyt pahaa ollut, mutta aika hiton mitäänsanomatonta. Eli tästä ei nyt jäänyt juttua jälkipolville. Kiitos.

Ja nyt päästään itse blogikirjoituksen synnyttäneeseen ajatuskipinään. Siinä viereisessä pöydässä tosiaan istui perhe, johon kuului äiti, isä ja kaksi poikaa. No he saivat laskun ennen meitä. En tiedä mitä ihme seteleitä tai jotain käyttivät, koska maksoivat yhden aterian eri tavalla ja loput maksukortilla. NOH, koska bonuspisteet ovat elämän suola, niin ne alkoivat siinä vänkäämään tarjoilijan kanssa. Itse siis tuijotin tätä tilannetta aivan täysin törkeästi ja käytöstavoista välittämättä, koska aistin, että tässä on blogiin juttua. Suoraan elävästä elämästä. Tää on niinkuin Ismo Alanko uimahallin saunassa. Tosta noin vaan ideoita vihkoon!

Siinä siis kävi niin, että se tarjoilija sanoi hinnan ja sitten oltiin maksamassa ja tarjoamassa s-bonuskorttia. Tarjoilija sanoi, että ei käy, koska maksoitte tuon yhden jutun tolleen ja sillon ei voi saada bonuksia muista ostoksista. Se tilanne näytti ratkeavan siihen, mutta sitten se isä tuijotti sitä tarjoilijaa ja naputti bonarikortilla leukaansa samalla, kun se tarjoilija ojensi kortin lukulaitetta. Sitten semmonen 5 sekunnin tuima hiljainen tuijotus ja lause: "itseasiassa kyllähän sä olisit voinut ottaa ne bonukset". Tarjoilijakin oli varmaan jo paskat housussa ja mietti elämänsä päättyvän rossonvessaan tai tammerkoskeen, mutta sai sitten sanottua, että ei se vaan niin käy. No tätä sitten jankattiin seuraavasti:

Mies: "Mut kyllähän sen pitäis käydä. Eli me vaan maksettiin se yks annos (tällä jollain kikalla) ja muista voi sitten napata bonukset kun ne velottaa erikseen tai en tiiä."
Tarjoilija: "Mut ei se toimi niin, meille on sanottu, että niin ei toimita"
M: "Mutta kyllä jossain toisessa Rossossa on tehty näin"
T: "Mut ei meillä, tästä on käyty kauhee vääntö asiakkaiden kanssa ja voin kokemuksesta sanoa, että ei onnistu"
M: "No mut mä kyllä muistan. Se meni kyllä niin."
T: "Jaahas"
M: "Mä muistan et ne kai laskutettiin kaikki erillään. Kauhee pinkka kuittejahan siitä tulee, mutta kyllä sen pitäis onnistua"
T: "No voi hiton munapää ei se onnistu maksa nyt tämä paska ja päästä minut piinasta
M: "No maksetaan nyt mut muista, sä oot mun kostolistalla"

okei väritin vähän tota loppua, mutta kuitenkin. Ja sitten kun se tarjoilija lähti pois, niin se äiti meni sen isän luo ja kuiskas sen korvaan jotain (tähän asiaan liittyen) ja sitten se isä sanoi: "niin joo se ottaa ne itelleen". En tiedä mitkä hitot se tosta ottaa itelleen, mutta ei se nyt varmaan siitä välistä vedä jotain rahoja JUMALAUTA. TE NÄYTÄTTE AINAKIN IHAN HYVIN TOIMEENTULEVALTA KESKILUOKKAISELTA PARISKUNNALTA, JA JOO ON KAKS LASTA JA NIIHIN MENEE RAHAA, MUTTA VOI VITTU JOS YHDEN ROSSOKERRAN BONARIT EI OO IHAN TÄYDELLISET MENKÄÄ NYT OIKEASTI JO NIIDEN BONUSKORTTIENNE JA ASIAKASOMISTAJUUKSIENNE KANSSA HELVETTIIN TÄSTÄ MAAILMASTA. LUULETTEKO OIKEASTI, ETTÄ TE OMISTATTE JONKUN VIITASAAREN ABC:N IHAN VAAN SIKS, KUN TEILLÄ ON SE VIHREÄ MUOVINEN SAATANAN KORTTI. VARMAAN TULEE SEN BENSA-ASEMAN MILJOONAT JUST SUN TILILLE HEI SILLON JOULUKUUSSA. OLKAA NYT JO JUMALAUTA IHMISIÄ ÄLKÄÄKÄ JOTAIN KORPPIKOTKIA.

Ai vitsit mä vihaan kanta-asiakkuusohjelmia. Enkä todellakaan käy Rossossa enää ikinä. Rosso on hirveä mesta, bonusihmiset ovat hirveitä ja ruokakin oli aika semikäppää. Eiköhän minun ja Rosson suhde ollu tässä. RIP ja anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti