maanantai 10. lokakuuta 2016

Ruokanurkka, osa 2: Tofu-kasvispaistos

Taas on tullut aika uppoutua ruoan ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa en oikein löytänyt kirjoista mitään mielenkiintoista ja näin ollen käytänkin ensimmäisen kappaleen blogistani valittamalla reseptikirjojen sisällöistä.

Elikkäs otetaan nyt vaikka tää maailmanpelastusruokavalio eli kasvisruokavalio käsittelyyn. Paljon on viime vuosine julkaistu reseptioppaita tästä vaiheesta, varsinkin nyt kun se on ajankohtaisempaa kuin ikinä. Reseptikirjoissa on kuitenkin kaikissa sama perustavanlaatuinen ongelma. Niissä ei ole niitä saatanan pääruokia yhtään. Sain mutsilta tommosen yhden potentiaalisen opuksen (tää on muuten Ruokanurkka osa ykkösen lähteenä! toim. huom), joka vaikutti eka ihan kivalta, mutta näin toista ruokaa keksiessä ihan turhalta. Siinä on kategoriat:

-aamupala (joku 1000 reseptiä)
-lounas (joku 5 salaattia)
-välipalat (joku 1000 reseptiä)
-päivällinen (joku 10 reseptiä, joista kolme tyyliin paistetut kikherneet)
-makea (satatuhatta sivua koska sokeriaddiktiomaailma)

Sitten kun noita selaa eteenpäin, tulee vastaan ihan käsittämättömiä uusavuttomuuden multihuipentumia. Aamupala-osiossa on esimerkiksi kaurapuuron keittämiseen ohje. Voi jumalauta. Siinä meni yks hyvä aukeama joltain potentiaaliselta papuruoalta. Sitten tuolla on esim. soijanagohotvog-ohje, jossa on käytetty marinoitua punasipulia + itetehtyä ketsuppia. Sitten kirjantekijä päättää, että jumalauta tehääs näille omat saatanan aukeamat. JEEE. Sitten siinä hotvog ohjeessa lukee, että kato sivulta 101 se sipulijuttu ja sivulta 185 se ketsuppi. Ihan saatanan kätevää. Miksei ne oo siinä samalla aukeamalla? Välipaloissakin on joku hummustahna pelkästään. Ei kai kukaan vedä hummusta pelkästään? Miksei siihen oo yhdistetty jotain "hummusleivät tofulla". En kyl tiedä miks tommosiakaan ohjeita on, kun eihän noi vaadi edes alkeellista aivojumppaa, että tommonen tulee mieleen. Noista makeista leivoksista puhumattakaan. Jos joku kodinäiti ostaa fitnessvillityksessä kasvisruokakirjan, niin kai se haluaa sieltä jotain ohjeita, joilla se elääkin jopa. Ei sitä (lue=minua. fitnessmisut ovat alter egojani aina näissä postauksissa) kiinnosta jotkut vitaliksen vegaaniset vuppikakut (vihaan tätä V-kirjan eteen tyyliä. VIHAPIIRAKKA HEHHEH). SITÄ KIINNOSTAA RUOKA. PÄIVÄLLINEN. TOMMONEN TÄYTTÄVÄ ASIA MISSÄ ON PROTEIINIT JA HIILARIT JA MITÄ NÄITÄ NYT ON tai ei hiilareita kun nehän on syöpä mut kuidut ja supergojimarjaantioksidantit. Saatana. Paskoja kirjoja. Tehkää välipalaleipäkirjanne erikseen ja kunnon päivällispaskat erikseen. Ei tarvi tänkään olla niin vaikeaa. Sitä paitsi sehän on kapitalistipaskoillekin oikein kunnon jackpot, kun voi tehdä yhden kirjan sijaan kymmenen ja myydä niitä kaikkia yhtä paljon kirjapörssin joululoppuunmyynnissä hintaan euro/kpl.

No joo vähän vihapuhetta alkuun niin kuin kunnon suomalaisessa blogipostauksessa kuuluukin olla! Vapise Kiemunki ja oikeastaan koko saatanan somekansa. Täältä tullaan ja lujaa.

Mennääs nyt kuitenkin itse reseptiin. Reseptihän oli ihan perseestä, koska jostain syystä kaapistamme löytyi reseptikirja vuodelta 1998, jonka oli julkaissut _PAINONVARTIJAT_. Kirjan nimi oli: "Kevyttä ja hyvää Aasiasta", ja otsikon (oikeastaan kirjan kaikkien otsikoiden) fontti on hirveä steampunk techno aasia -fontti, mikä ottaa aivoon joka aukeamalla. Tässä kirjassa on muuten jokaisen reseptin perässä tommosia värillisiä neliöitä. En tiedä mitä ne ovat. Tässä tofusekasotkussa on seuraavanlainen matemaattinen kaavake: "Yksi annos: 1 (keltainen neliö) + 1 (vihreä neliö). Missän päin kirjaa ei kerrota, mitä nää neliöt on, mutta se on varmaan noiden vapaamuurareiden salakoodia, minkä saa auki vain liittymällä jäseneksi hintaan 199€/kk. Toi on varmaan koodikielestä purettuna jotain 1 (keripukki) + 1 (beriberi). Sen verran ravintoköyhiä nää Painonvartijoiden jutut on.

Painonvartijoiden kirja kun on, niin nää kaikki ruoat on myös jotain "ANNOKSESSA ALLE 100 KALORIA" -näännyttämisohjeita, joten luotto hyvän sapuskan löytymiseen oli tasan nolla. Tai ehkä jopa -5. Asteikolla -100-0. Tää valikoitunut ohje vaikutti kuitenkin ihan kohtalaiselta + oli madafakin iisi, joten se kelpasi illalliseksi, kun ei tarvinnut tehdä jotain miljoonaa esityöstövaihetta.

First things kuitenkin first, eli musan valitseminen. Otin hyllystä tämmösen teoksen:




Kate Bush: The Sensual World
(huomatkaa alakulmassa maailman paras leipä)

Otin nyt Kate Bushia. Räväytähän (oho tuli pseudopohojammaata) tähän alkuun semmosen musamaailman perustuksia sheikkaavan mielipiteen: "Hounds of Love" on paska levy. Noniin, nyt on taas kohautettu kaikenmaailman oskarionnisia oikein olan takaa! Kati Puskan parhaat levythän on ne 70/80-lukujen vaihteen New Wave levyt ja nää arstufartsut on huonompia. En oo kyllä oikeesti kuullut kuin Hounds of Loven ja tän Sensual Worldin näistä artsummista, joten en oo kovin hyvä tätä asiaa tuomaroimaan, mutta mennää nyt tolla statementillä eteenpäin. Tän jätin jopa hyllyyn levyhyllyholokaustissa, Hounds of Love sai lähteä. Valitsin tän myös niitten New Wave -hommien edeltä, koska tää näyttää paremmalta blogissa ja tän levyn takaa voi tosiaan huudella ja dissata kunnioitettavasti niitä oman elämänsä oskarionnisia. Eli nainen huokui, meitsi kokkas.

Sitten reseptiin. Tässä on tämmöinen hauska pohjustus:

"Pohjoiskiinalaisen keittiön hoi sin -kastike antaa ruokaan runsasaromisen, mausteisen makean tunnun. Tarjoa tofu-kasvispaistos keitetyn riisin tai rapean leivän kanssa."

Tosta pitää heti plokata semmoset asiat, että hoi siniä ei ollut, enkä sitä lähikaupasta jaksanut ostaakaan. Riisiäkään en jaksanut keittää, koska meillä oli kaapissa vain tummaa riisiä, ja olisin kuollut vanhuuteen ennen kuin se olisi ollut kypsää. Rapeaa leipää oli joo hei, mutta en sitä käyttänyt. MISSÄ HIILARIKAMMO KIRJASSA? KYSYN VAAN PAINONVARTIJAT.

Aineslistan muut muutokset:

vihreät pakastepavut (ei ollut edes säilykkeenä, joten otin valkoisia papuja tai niitä isoja kuitenkin. vaaleansinine paketti pirkalla. tietäjät tietää.)
kevätsipulia (skippasin koko fakin sipalin, koska en osaa leikata sitä ilman kyyneleitä, jotka vetävät vertoja titanicin aikana vuodattamilleni)
hoi sin kasitke (laitoin tosiaan soijakastiketta)
jauhettu mustapippari (tais olla rouhittua itellä)

Eli tältä pohjalta kun lähdettiin liikenteeseen, niin eihän siitä voinut edes tulla sama ruoka. Hyvä, asiallinen ja informatiivinen blogipostaussa tässä nyt käsillä. Valitsen tämmöisen kohta kohdalta rakenteen tämänkertaiseen reseptikertailuun:

1. Ekaksi käskettiin keittämään papuja 2 minuuttia ja valuttamaan siivilässä.
-Elikkäs avasin papupurkin, kaadoin sisällön siivilään, huuhtasin vähän ja jätin valumaan. Kuka jaksaa keittää näitä 2 minuuttia? Kamoon.

2. Ruskista tofuviipaleet molemmilta puolilta kuumalla teflonpannulla. Ota tofuviipaleet pois pannulta ja leikkaa kuutoiksi.
-Luojan kiitos minulla oli teflonpannu. Muuten ois pitänyt hakea vegetariana lähikänkkylästä. Hoidin tän homman siltappaa, että leikkasin tofun eka kuutioiksi ja heitin sitten pannulle. En oo ikinä tehnyt tällä painonvartijoiden taktiikalla, enkä varmasti teekään. Paska taktiikka. Tai siltä ainakin kuulostaa. Joku voi kokeilla ja raportoida, mutta aika varmasti on paska taktiikka.

3. Paista sipuli ja herkkusienet öljyssä, kunnes sipal pehmenee. Sekoita joukkoon hoi sin, tofu ja pavut. Heitä sekaan mustispebaa.
-Sipulin tosiaan jätin jo kauppaan, herkkusienet leikkasin sinne öljyyn. Tosin otin vapauksia ja laitoin öljyn kuumenemaan ensiksi pannuun. Sen jälkeen heitin sinne chilijauhetta ja paprikaa, ELI SOVELSIN (KATSOKAA MINUA, OLEN NERO) vähän reseptiä omaan makuuni. Olen oppinut tämän mausteet pannulla eka homman tv-kokeilta. Sukula, olisitpa enoni. Rakastan sinua. Tosin opin tän varmaan siltä kusipää Hansilta, että fak juu vaan. Ananstukka-Tomiltakaan en sitä olis halunnut oppia. Ehkä se olikin Master Chef Australian luspakka trio, joka sen opetti. Sen voin hyväksyä myös! Ainiin Sikke myös mukaan listaan, tosin Sikke vois joo tota lopetetaas heh heh ai että hyi helvetti miten inhottava postaus tästä nyt tuleekaan. Niin joo asiaan sitten tota heitin soijaa IHAN ARVALLA LOROTTAMALLA JOKU ÖPAUT PARI RUOKALUSIKALLISTA EN MITANNUT KUN OON BEST  ja sitten tofun ja pavut sekaan. Mustapebaakin lonkalta.

4. Tarjoa höyryävän kuumana.
-en tarjonnut höyryävän kuumana, kun muistin taas laittaa sen riisin korvanneen ohrahelmisuomi-innovaation kiehumaan öpaut paistamisen loppupuolella. Eli höyryävän kylmänä tarjosin ruokaa itselleni.

Tässä kokkikirjan annos:


Ihan kiva, mutta ihan fakin tylsä. BOORING. Eli voitte jo nyt arvata etukäteen, kuinka ruma omani onkaan, koska siinä ei ole edes tuota vihreää väriä.

Tässä omani:


Eli joo aika harmaata mössöö. Tai no ei harmaata, vaan ruskeata. Jotain vihreetä ois ehkä kaivannut piristämään kokonaisuutta. Ruskistuspintaakaan ei näy missään, joten kunnon fakin absolute failure taas. Tofutkin vähän mureni kun olivat yliaikaa pannulla sitten lopuksi. Kauhean vaivan näin, kun otin itsekin syvän lautasen tähän näin ja jostain kaapin perältä löysin syömäpuikkojakin. Autenttinen asettelu, mutta noi lautasen mummola-kuvionnit ei kyllä saatana toimi minkään ruoan kanssa. 5/5 syömäpuikkojen asettelu kuitenkin. Heitin ne toki tosta vittuun siinä vaiheessa kun piti syödä, koska on tota ohraakin tossa ja asun Suomessa. Kuvan parasta antia ovat pitkät kalsarini, joissa on kunnon pappakuosi. Hieno asuste, suosittelen kaikille. Tulispa se grungelook muotiin, missä on shortsit pitkisten päällä <3. Pyörälähetit sporttaa tätä, joten pitää semmoiseksi ryhtyä.

Mitenkä sitten maku, kysyt varmaan. No se oli ihan ok. Savustettu tofu siinä lähinnä maistu. Se on hyvä maku, joten annetaan 2,5/5 säälittävästä yrityksestä taas.

Alkuperäisen reseptin plussat:
-helppo resepti
-nopea tehdä

miinukset:
-ruma annos
-aika mauton
-painonvartijat
-125 kcal / annos
-keltaiset ja vihreät neliöt

BONUSMIINUS: Tässä on tommonen hieno laatikko, joka on otsikoitu nimellä: "Vinkki". Siinä lukee seuraavanlaisesti:

"Tofun marinoit helposti myös itse: kierittele tofulevyjä 2 rkl:ssa soijakastiketta ja anna maustua 10 minuuttia"

KILINVITUT. EI maustu mikään saatana kymmenessä minuutissa. Hyvä kun päiväkään riittää. Menkää jo painonvartijat sinne karppauskommuuniinne huijaamasta ihmisiä näin radikaalisti! Paska marinointiresepti muutenkin. Ai että, ihan paska ruoka 0/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti