keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Pelinurkka, osa 3: True Crime: New York City (PC)

Noniin taas päästään pelien ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa esittelyssä peli, jota voisi kuvailla lauseella: "<tähän se kuuluisa n-sana tietyssä sijamuodossa> peli ikinä.

True Crime: New York City
Kehittäjä: Luxoflux
Vuosi: 2005

Lähdetään siitä liikkeelle, että odotin peliltä ihan hitosti. Nyt kun olen pelannut sen läpi, olen käytännössä masentunut ameeba. Aivan surkea. Tai siis oikeastaan erittäin hyvä, mutta toteutus/pelattavuus on ihan hirveää veriripulia.

Luin tästä käytännössä kädenlämpöisiä arvosteluja PS2:lle, ja ostin sen sille konsolille, mutta en ikinä pelannut sitä. Sitten luovuin suurimmasta osasta PS2-pelejä ja katselin, että onko tää PC:lle, niin voi ostaa korvaavan tuotteen. No joo olihan tää, mutta kaikissa arvosteluissa haukuttiin huonoa porttausta. Tää on kyllä kans yks pelimaailman mysteeri. Miten tehdä hyvä porttaus? Tää on varmasti tutkijoiden mielestä vaikeampaa kuin ikuisen elämän löytäminen tai täsmärokotteen keksiminen syöpään. Kaikki konsolipeleistä pc:lle portatut pelit on perseestä ja bugisia sekä vice versa. Esim. MAFIA (ykkönen) on ihan jumal 5/5 luojan armosta PC-peli, mutta PS2-versio on ihan hirveä köntsä. Ei sitä voi suositella edes Luxofluxin omistajille. Sen verran hirveä se on. Tämä Trüe Crime kakkakikkare ei ollut poikkeus paskojen porttausten universumissa, ja kohta sen teille paljastankin.

Eli PC-version olemassaolo varmistettu, ei muuta kuin metsälle. Digitaalisista palveluista no-no, mikä vähän yllätti. Oikeastaan masensi. Joudun ostamaan omaan hyllyyn pelin, josta tiedän jo etukäteen, että se on huono porttaus. Great.  Ei kuitenkaan auta itku syyriassa, joten huuto.net vaan auki ja tosta noin peli kotiin. Ahaa, löydän vain PS2-pelejä. Selvä. No otetaas tosta nyt sitten Amazonista vähän hinta-arviota. Vai että ihan 20-30€ pitää maksaa. Voi perse. En halua kuitenkaan tilata natsi-Amazonilta. Sen kerran kun luin uutisartikkelin työntekijöiden kohtelusta, en ole voinut tilata tästä helvetin puljusta mitään. Hirveää sikailua. Tässä ok juttu asiasta: http://www.nytimes.com/2015/08/16/technology/inside-amazon-wrestling-big-ideas-in-a-bruising-workplace.html?_r=1

mutta lopetetaan politiikka ja muu paskapuhe tähän, ja palataan tärkeämpiin asioihin kuin joidenkin minimipalkkaisten raataminen jossain atlantin takana. Eli Amazon is out of fucking question ja sitten oltiin nollapisteessä. Absoluuttisessa kun olis edes oltu, niin olis ollut hyvää musiikkia, mutta ei. Pelkässä nollapisteessä. Ei muuta kuin kyttäilemään, kun en jotenkin jaksanut eBaystäkään ostaa kun maksoi niin penteleesti, varsinkin kun tämä oli potentiaalisesti huono. Eli en oikeasti kyttäillyt vaan aina silloin tällöin kerran kuukaudessa katoin parit sivustot läpi ja pikagooglettelin. Ei tullut mihinkään myyntiin, mutta kappas vaan kun tuossa syyskuun joku janetenpäivä etsin Tori.fistä, tuosta "annan ilmatteeksi pois mut vaadin kahvipaketin" -jengin tyyssijasta, ja löysin etsimäni. Siinä oli monta muutakin peliä myynnissä, mitkä ostin itselleni. Ne olivat jumalauta 5€/kpl. ELI MEGALÖYTÖ. Ostin pelit:

Mafia
True Crime: New York City
Silent Hill IV
Lord of The Rings se kolmas osa (muoveissa jee)

Asensin eka LOTRin. Se ei toiminut Windows 10:ssä, enkä jaksanut selvittää asiaa. Odotan, että joku nörtti selvittää asian. Asensin Mafian. Se jumas asennusvaiheessa ykköslevyllä. Tää on klassikkopeli asennusjumisuudessaan. Ostettiin sillon joskus 2003 tää uutena veljen kanssa Anttilasta, ja kakkoslevyssä oli ihan mitätön skraidu. Se ei mennyt eteenpäin. Piti kaverilta hakea poltetut levyt millä hoitaa asennus loppuun. Nytkin oli ykköslevyssä ihan mitätön skraidu ja taas bugas. Täähän on vammanen peli, kun tässä on joku 6 tiedostoa ja sitten se on vielä noin herkkä bugaamaan. En saanut edes siirrettyä sitä tiedostoa pois levyltä, joten ihan sama. Löysin eBaysta femmalla semmosen Sold Out -version, ja se toimi sitten hyvin, joten kaikki hyvin maailmassa. Toi alkuperäinen kuitenkin maksaa jonkun parikymppiä, joten kulutin vähemmän rahaa näin (teknisesti, jos huijaa itseään tarpeeksi). Silent Hill IV (levy oli ihan hirveässä kunnossa, mutta toimi hyvin, joten en jaksanut valittaa) puolestaan toimi, mitä nyt välillä kaatuili, kuten kaikki vanhat pelit. Tässä oli kanssa semipaska porttaus. Ensinnäkin controllit ihan fucked up kuka helvetti näitä suunnittelee? Sitten FPS lock jossain 15:ssa demoissa ja 30:ssa pelatessa tjsp. Mitä helvettiä nyt taas? Mut se meni hyvin muuten läpi, että ei siinä. Paskaa sai kaivaa housusta ja elämä hymyili.

Eli aika hyvät kaupat!

Sitten tosiaan tää itse blogin aihe, eli truu kraim. Porttauksen käppäisyys oli läsnä jo ensikosketuksella, koska kun laitat CD 1:n sisään saat valikon, jossa lukee:

Play
Manual
jotain sössöö
lisää sössöö
Exit

Painoin sitten Play, kun ajattelin, että siitä se sitten asentelee itsensä. Valikko meni pois, mutta mitään ei tapahtunut. Katoin sitten ohjekirjasta laiskana huvikseni, niin siellähän neuvottiin menemään mai kompuutteriin ja avaamaan levyn sisällön ja klikkaamaan sieltä setup.exeä, mitä olisin toki kokeillut itsekin seuraavaksi. Mutta siis mitä helvataa, jätkät ei jaksa tehdä edes auto launcheria. Tossahan loppuu jo perheenisän skilssitkin kesken ja lapset jää ilman pelikokemusta. Melkosta skeidaa.

Asennus meni hyvin, siitä plussat. Sitten alkudemo ja tuijotan nimeä "Luxoflux". Varmaan paskin pelifirman nimi ikinä. Ei siinä. Eteenpäin. Alkuvalikossa huomaan, että hiiri ei toimi. Olen että: "jaahas, hiiri ei toimi". Siinäpä taas ideaa tietokonepelin valikkomaailmaan. Tota fakin hiirtä on vuosikymmenet käytetty helppoon valikkoklikkailemiseen ja pelejäkin on tehty pelkästään hiiren ympärille ja sitten vuonna 2005 tai sielläpäin Luxofluxsux ei osaa tehdä vittu valikkoa, missä hiiri toimii. Ei saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakeli.

Ai niin huijasin vähän, ennen noita demoja tulee semmonen launch up ikkuna, mistä voi säätää graffaa ja muutta tissinnypläämistä. En nyplää, mitä nyt koitin painaa BUTTON CONFIGUREE, mutta se ei toiminut. En tiedä onko Windows 10:n syytä vai paskan porttauksen, mutta syytän paskaa porttausta nyt tässä, kun en päässyt varmuuteen asiasta. Sitten tossa valikossa kun meet kattoon controlleja,  NIIN SIINÄ EI VOI VAIHTAA NIITÄ. ET PITÄÄ MENNÄ BUTTON CONFIGUREN KAUTTA. Ei tarvi varmaan kertoa, että tässäkin on ihan sviidanan abysmaaliset kontrollit valmiiksi.

Kuka helvetin tauno suunnittelee tietokonepelien oletusnäppäinasetuksia? Se on mielestäni yksi digitalisoituvan maailman suurimmista kysymyksistä. Nää on aina ihan perseestä. Aina. Mut voi palkata johonkin fucking electronic artsiin tekeen hyviä tämmösiä, että pelintekijät hei huomio! Vaadin vaan sen pelin itselleni digitaalisena, pari sataa rahaa viikossa ja täts it. Ette mene edes konkurssiin.

Tässäkin pelissä oli perusnapit ihan ok. Eli WSAD. Juu hyvä. Sitten menikin kaikki pisin vittuja. Okei kävelyt ja kyykyt liikku tossa capslock-C akselilla, mutta kun tykkään esim. käyttää CTRLia kyykkynä. Niin ei, ei saa vaihtaa. Tässähän on siis napit siltappaa, että voi pelata ilman hiirtä ja hiiren kanssa. No ongelmahan on se, että hiiri ei toimi (ainakaan itselläni) kuten Luxofux (tein sen tahallani) on suunnitellut. Vaikea tosin uskoa, että näitä on suunniteltu. Tässä mapping:

Tää löyty jumalauta GTA-gaming foorumilta nimellä "DERP". Ihan saatanan osuva.

Perataan tätä vähän. Okei Fire on mouse button 0. Ööö. Eiks toi punanen oo yleensä mouse button 1? Noooh, eteenpäin. Elikkäs painat CTRLia ja mouse nollaa niin light punch. Eiks je?  Mouse 1 (eli 2) / Shifht on sitten lockaus. Huomaa, että tää on konsoliportti, koska tässä voi autotähdätä (tää tulee oikeesti tarpeeseen, kerron myöhemmin miksi). Mut katoppas kun painatkin CTRL-pohjaan niin se tekeekin tosta mouse ykkösestä heavy punchin.

Noniin okei. Sitten kun MOUSE 0 ja MOUSE 1 painaa samaan aikaan, tulee semmonen vitun mouhijärveläinen, mikä on tossa settingissä ööö? En tiedä edes enää. Sitten mitä vittuja noi mouse 2-4 buttonit on? KERTOKAA JOKU MINULLE. EIHÄN TOSSA KUVAN HIIRESSÄKÄÄN OO MITÄÄN BUTTON KAKS VIIVA NELOSIA????????????????

Ei saatana. Eli kun en saa hiirestä grapplee, niin mun pitää tota pad+ käyttää. Eli arvatkaapa kuulkaapa kuinka vaikeaa on esimerkiksi juostessa, kun seuraat pahista, koittaa tähdätä siihen sen selkään ja sitten painaa pad+ nappia samalla. Niinpä. Ja sit toi _PRECISION AIM_. Hiton kätevä zoom/hidastus ominaisuus, mutta aika saakutin kankeata laittaa hiirikädellä pad 5 -nappia pohjaan. EI MUNA.

LOpetan tän, kun en jaksa koko näppäimistöä enää.

Noniin peli alkaa siis tästä näin nyt sitten. Päähahmo on Marcus:

Jou oon Marcus ja mul on tämmöset lökäpöksyt ja vidun ruma tribaalikuviolohikäärme tossa nahkarotsissa ja oon koviskyttä.

Joka on ensin gangsta. Gangstana eka missioni räiskitään menemään ja nyt huomaat, että hitto on hyvät demot. Siis oikeasti. Ihan sootanan hyvät välidemot. Palkattu kunnon ääninäyttelijätkin. Animaatiokin toimii ja kaikki on sulavaa. Oikeasti varmaan parhaat välidemot pitkään aikaan! Nää loistaa läpi pelin, ja sen takia hehkutan niitä tässä nyt yhden kappaleen verran. HEMMETIN KOMEAT! Demoissa on myös huumoria, joten ihan jeppismeno. Vähän ehkä turhan braggadocious tää Marcus, mutta niin, sen siitä saa kun tekee gangstasta pelin. Kai.

Ja sitten kosahtaakin paska eetteriin. Ensinnäkin, kaikki liikkeet näyttää siltä, kun ne tehtäis 1,5x nopeudella. Ellei jopa 2,0x:lla. Siis uskomattoman ruman ja köpön näköistä. Sitten se autotähtääminen. Tässähän tosiaan siinä launch up -ikkunassa saa säätää sensitivityä ja jotain smoothnessia. En tiedä mitä se smoothness on, joten jätin sen kakkoseen. Sensitivity piti laittaa yhdeksään asteikolla kymmenen, että se kääntyis edes jotenkin. Nerokasta ohjelmointia. Silloinkin se on semmonen, että välillä hiiri vaan "lockautuu" ja se ei liiku. Sitten sitä pitää riuhtoa ja jumalauta sitten se liikkuukin, eli koita siinä nyt ampua jengiläisiä tohjoksi. Ei onnistu. Mutta autotähtäys pelastaa, ja se pelastaa liikaakin. Tässä voi vaan juosta eteenpäin ja hakata shiftiä tai tota mouse 1:stä (2) ja painaa menemään. Haasteellista hei! Kuolin varmaan kerran tulitaistelussa pelin aikana, muuten sitten vaan bugien ja omien mokien ansiosta.

Sitten toki luontaisesti katot, että paljos on pateja jäljellä. Okei, ei oo mitään lukuja. On tommonen automatic pistol ja siinä lipas ja katso olet JEESUS. Sinulla on loputtomasti pateja. Mutta kun nostat maasta aseen, se näyttää samalta kuin leikkipyssysi taikaominaisuuksineen, mutta siitä loppuukin padit. Right. Tehtävien aikana voi löytää maasta makaamasta konekiväärejä ja muita, joissa on useampi lipas, mutta jos otat vihulta pudonneen aseen, siinä on se yks. Ikinä et tosin voi tietää, koska tulee niissä paremissakin se vika lipas niin koitapa siinä nyt sitten taas sählätä. VIHASIN PELIÄ JO ALKUNÄYTÖKSESSÄ.

Puhumattakaan siitä, että kun nostat vihun aseen ja hierot hiiren rullaa, joka on SELECT WEAPON, tää jäbä pudottaa sen aseen? Eli ei mahdu mukaan. Okei kai realistista, mutta kyllä nyt pari asetta hei pitää olla mukana.

MARKUS (SAAT KYYNELEET MUN SILMIIN) jou jou pientä avain-läppää tähän väliin. Capslockaan ton jatkossa niin alkaa biisit soimaan päässä ja lausut sen silleen avainmaisesti "MARRRKUSSSS"

Mutta miettikääpä vielä tähän se yhtälö, että kun painat mouseykköstä ilman mitään lockia tai sitä ctrlia (meleenä), niin MARKUS heittää sen aseen helvettiin. Ai että niitä tilanteita kun unohdat painaa CTRLia hakatessasi viatonta punkkaria niin nightstick lentääkin kuin leppäkeihäs kohti kadun toisella puolella olevaa pilvenpiirtäjän seinää. Sitten meet nostaan sen ylös ja käytät hiiren rullaa niin MARKUS pudottaa sen. Eli sitä ei saa takaisin. Mitä helvettiä? En jaksa edes yrittää ymmärtää tätä paskaporttausinkarnaatiota baphometin favelasta.

Sitten kun omistat semmosia saakelin nastoja (varmaan autonrenkaita varten?), niin jostain syystä aina välillä (ainakin itselläni) peli bugas siltappaa, että pystyin vaihtaan vaan niiden nastojen ja nyrkkien väliä, vaikka se automatic pistol oli siellä myös. Kiva sitten kun kaiffareilla on konekiväärit ja mulla on nastat. Heittelen niitä käytävään ja silirimpsis vaan astunkin vielä niihin. Sitten kun kaikki on heitetty se automatic pistol tulee esiin. KIDINGS HEI?

No sitten on njuggat tapettu ja siltappaa ja ollaankin yht'äkkiä poliisikoulussa. Tässä on semmonen paska tutorial, missä hakataan nukkeja ja ajetaan autolla ja muuta yhtä paskaa, mikä on vaikea tolla näppäinyhdistelmällä toteuttaa. Tässähän on hauskinta se, että KAIKKI tutorialit ja muut oppaat, mitä pelissä vilisee, annetaan näppäimistölle. Eli kuulusteluikkunassakin on PAD7, PAD9, PAD+ ja joku muu vielä. MIKSEI ANNETA HIIRIKOMENTOJA? En ikinä tosiaan oppinut sitä grapplea hiirellä tämän takia.

Autoa ajaessa huomas heti, että onpas paska ohjattavuus. Ei yllättänyt. Ampumaharjoituksessa introduussattiin BULLET TIME -kopio. Onko tääkin niin saatanan vaikeaa kopioida kunnolla siitä Max Paynestä? Tässä piti painaa kaks kertaa spacea siltappaa nopeasti näpäyttämällä, ja sitten alkaa hyppy. Koska peli on nopeutettu tai ainakin sen oloinen, se hyppy kestää 0,5 sekuntia. Eihän siinä ehdi tolla paska sensitivityllä edes kääntää tähtäintä. ARRRGGHH. Siihen saa ostettua yhden upgraden ja hyppy kestääkin yht'äkkiä 0,8 sekuntia. Ei siinä edelleenkään ehdi kääntää paska sensitivityllä sitä tähtäintä. Joko en osannut tätä, tai se oli oikeasti noin huono ominaisuus. Voin kertoa, että uskon jälkimmäiseen.

Noniin, sitten ollaankin kadulla ja menossa kohti rikoksia. Pausemenusta huomataan, että oho, ihan hyviä biisejä listalla. Sitten huomataan, että oho, tässä on seuraavanlaisia tehtäviä:

"Main missions"
"Informants"
"Street Race / Fighting"
"Ja mikähän se vika olikaan ai niin Crimes tai joku tommonen perus vaan"

Kerron näistä järjestyksessä kohta. Sitten pausemenusta huomataan, että täällähän on jonkinlaiset säälittävät statistiikat. JA SAVE. Aina pitää savettaa tutorialien ja kaikenmaailman prequelien jälkeen perkele. Se save-ikkuna on vähän hämmentävä. Esim. jos painaa vaan nuolinäppäintä alas, niin lopulta käytännössä tallennat pelin, eli nuoli alas = enter tässä tapauksessa. Mutta siinä on kaikenlaista varoituslaatikkoa ja muuta, että itse ainakin hämmennyin ihan hitosti niistä ja vahingossa loadasin aina kaikenlaista. Neljä kertaa. NELJÄ FAKIN KERTAA menin sen tutorialin ja prequelin, ennen kuin opin tallentamaan. Sen jälkeen tallensin pelin yhtä tarkasti kuin keski-ikäinen nainen lähtee verkkopankista. Eli siihen käytin aikaa n. 30 minuuttia ja lopulta otin virrat pois seinästä ja heitin tietokoneen roskiin, ettei kukaan vaan pääse tiliini käsiksi.

Luin etukäteen netistä, että tähän on mallinnettu koko Manhattan. No sehän olikin. Se oli kiva bonus. Ja kartta oli oikeasti iso! Sitä ajoi valehtelematta kymmenia minuutteja melkein päästä päähän. Tässäpä pelin toinen hyvä asia. Katujen nimet oikeasta elämästä ja kaikki muutkin. Harmi, että itse rakennukset sun muut olivat aika ankean näköisiä ja liikennekin oli kuin Toijalasta markkinoiden aikaan. Kolme autoa, joista yksi on taksi. No pikkumiinuksia, pikkumiinuksia.

Kartalla myös näkyi erilaisia kuvioita. Oli metroa (kätevä liikkumiseen), martial arts klubeja, musakauppoja, autokorjaamoja ja tollasta. Myös melkein jokaiseen liiketilaan voi mennä sisään. Kovin paljoa niissä ei voi tehdä, mutta voi mennä kuitenkin mikä on kiva. Esim. Gentleman's clubilla ei voi tosin tehdä mitään muuta kuin katsoa striptease-esitystä, eikä kaupassa voi tehdä muuta kuin mennä siihen kassalle ja ostaa ne suppeat pari tuotetta, mitä on jaksettu laittaa esille. Mutta kauppoja on aina seksikaupoista apteekkiin ja sitten vaan tosta noin ostellaan enkkuja ja vaatteita. Ostaminen on muuten kans vitsin hankalaa. Tää pätee kaikkeen ostamiseen. Jos upgradeet skillei, niin sama homma. Eli kun ostat vaikka pitsaa, paina SPACE. Okei ostit pitsaa ja katot, että enkkupalkki nousi kohisten. Painat ESCiä tai MOUSE 1 (2) niin se menee pois ikkunasta ja enkut katoaa. Kelaat, että okei. Näin tossa just, että tuli enkkuja, mut en ostanutkaan niitä. KATSOPAS kun pitää painaa SPACEN jälkeen ENTERIÄ. Sitten se vasta hyväksyy sen. Ihan sinänsä varmaan jollain logiikalla ymmärrettävää, mutta jos se antaa jo ne enkut, niin miksei sitä oo voitu tehdä siltappaa, että menee ne rahatkin samalla ja syöminen hyväksytään? Ostin yhdestä kaupasta kolmet vaatekokonaisuudet, enkä tajunnut tätä, eikä niitä sitten ollutkaan poliisiaseman lockerilla (ainoa paikka vaihtaa vaatteita, köpöä). En sitten ostanut enää mitään muuta kuin healthia, koska totesin, että ihan sama. Mennään jumalauta roikkuvalla tribaalilohikäärmeellä.

Martial Arts klubeilta voi ostaa taistelutyylejä. Normaali on rehevästi nimetty "Brawlingiksi", mutta tarjolla on esim. Karatea ja Taek Won-Dota (tais mennä vituiks). Tässä on vaan se ongelma, että miten hitossa noi otetaan käyttöön? Varsinking fight club missioneissa ois kätsyä käyttää vähän tehokkaampia tyylejä (pääsee ne hinkuttamallakin läpi, mutta nopeuttais hommaa), mutta en íkinä keksinyt ratkaisua. Jos katotaan tota mappingia kiiboordista, niin olettais sen olevan tämä:

PREV COMBAT MODE
NEXT COMBAT MODE

mutta nämä napit vaihtavat juttuja akselilla: "Brawling - Automatic Pistol - Nightstick"

Netistä luin, että vaihtaa nuolinäppäimillä, mutta paskat vaihtanut ainakaan minulla. En sitten jaksanut miettiä tätäkään kauempaa, vaan menin rehellisesti katutyylillä loppuun asti.

Niin joo tosiaan, peli alkoi poliisiasemalta. Siellä on "evidence" -luukku, "paycheck" -luukku ja hissi, jolla pääsee "armouryyn" ja "garageen".

Evidenceen viedään evidencet, kuten nimikin sanoo. Niitä löytää tehtävistä ja niistä saa rahaa. Nää voi myös myydä panttilainaamoon, jossa varmaan joku kalju nimeltä mainitsematon Rick alkaa heti tinkaamaan. Itse en tehnyt tätä, koska halusin olla hyvä kyttä. Palkkatiskiltä sitten aina pelin loadatessa rahat taskuun (saa kymmeniä tuhansia, joten raha ei tuota missään vaiheessa ongelmaa. Varsinkin kun peli on niin helppo). Armourysta voi ostaa aseupdateja ja uusia aseita. Jokaista detective leveliä (5-1, vitosesta lähdetään, ykkönen on taskussa hiton nopeasti, jos oot vaan good cop) vastaan saa parit updatet joka paikasta. Arvatkaapa mihin nää ostetut aseet tulee? Auton takakonttiin. Eikä minkä tahansa auton, vaan semmosen auton, minkä otat Garagesta käyttöön.

Eli ei muuta kuin Garageen. Siellä on myös locker. Makes sense. Kukapa ei haluaisi vaihtaa vaatteita ja käydä suihkussa (tätä ei edes oo) parkkihallissa. Tiskiltä tilataan auto ja se on sitten ovien takana odottamassa. Ostaa voi myös kaikenlaista. JA JUURI TÄMÄN AUTON takarontissa on ne aseet. Eli pasko tää tai kadota, niin pitää hakee garagesta uus tilalle, jos haluaa ne rynkyt takakontista. Aivan paska idea, jos nyt saan sanoa. Tiedättekö mikä on vieläkin paskempaa. Se, että jos paskot sen garageauton, sen saa seuraavalla kerralla paskana käteen. Eli se savuttaa ja on romu. Pari töyssyä ja se räjähtää. Tosi kiva ottaa poliisiasemalta paska kaara, millä pitää mennä ekana korjaamoon. Eikö siellä oo jotain laittomia meksikolaisia duunaamassa poliisien autoja kuntoon? Ihme käppää.

Kartalla on myös semmosia musakauppoja, mistä saa lisää biisejä, mutta en jaksanut käydä niissä. Kartalta löytyy myös kymmenen PUMA-lenkkaria, mutta löysin niistä vaan yhden. Se on columbus circlessä. Ole hyvä. Tää muuten kertoo paljon siitä, kuinka käppä GTA-kopio tää on. GTA:ssa on sata hidden packagea. Tässä on kymmenen. Ei jumalauta, alue on silti miljoonakertainen, eikä oo jaksettu kuin kymmenen piilottaa. Huoh

Biiseistä puheenollen, GTA:ssa radiosta jatkuu sama biisi jos nouset autosta pois. Tässä vaihtuu aina biisi, kun nouset autosta pois. Eli jos nouset autosta pois sekunniksi ja menet takaisin sisään, alkaa uusi kappale. Soundtrack oli hyvä, mutta monta fiilistelyä katkesi kylläkin seinään tämän takia.

Mennääs nyt noihin missioneihin niin voin lopettaa tämänkin paskan pyörittelyn.


"Main missions"

vievät juonta eteenpäin, daa. Näitä on joku 5 ja ne on jaettu moniin pieniin osiin. Yhteistä näille on, että jokainen alkaa siten, että MARRRKKUSSS juoksee sisään johonkin hirveeseen jengilaumaan ja huutaa ALRIGHT BITCHES NYY JOORK COP ja sitten yllättyy kun lähtee kunnon i guess it rains uzi bullets down in ghettooo menot käyntiin. Demon loppuun todetaan jotain lakonista tyyliiin MOTHERFUCKER WHY IS IT ALWAYS LIKE THIS ja sitten räiskitään. On mafiosoo ja on huumejengii ja mitä kaikkea. Bossitappeluissa on vähän jotain kekseliäisyyttä, mutta paska pelattavuus pilaa senkin ilon.

En spoilaa näitä nyt sen enempää, paitsi semmosen kiinajengin loppubossin spoilaan, koska se bugaa aivan sietämättömällä tavalla. Tää tsingtsong tulee sua vastaan keihään kanssa, mutta ei kannata siitä välittää. CTRL + MOUSE 1 (2) ja heavy punchia vaan niin maan perkeleesti. Ei tarvi montaa komboa, niin se menee semmosella köysiviritelmällä ylös seinän viertä. Marcuksen tehtävä on kiivetä sitä seinää ylös ja samalla väistää bokseja, joita tsingtsong heittää alas. Okei iisiä. Sitten siellä tasanteella on semmosia putkia, joita pitkin juostaan seuraavalle tasanteelle ja toistetaan kiipeily. Näitä on joku neljä kappaletta samanmoisia. Ongelma on se, että se paska AI-tsingtsong tippuu niiltä putkilta alas :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Yleensä jo siltä ekalta, mutta arvatkaapa kuulkaapa kuinka ihanalta tuntuu, kun se tippuu sieltä vikalta putkelta. Tässähän on sekin ongelma, että tsingtsong ei kuole tiputukseen. Mutta jos hyppää perään niin kuolee ite. Sitä seinäähän ei voi kiivetä alaspäin. Puhumattakaan siitä, että jos tsingtsong tippuu ekalta putkelta ennen kuin oot tasanteella, kiipeet alas ja KATSO, et voikaan irrottaa otetta maantasalla siitä kiviseinästä. Eli pakko tapattaa itsensä hyppäämällä ylhäältä alas. En kyllä toisaalta uskalla kuvitella, mitä tapahtuisi jos sen tappaisi sinne alas. Se ohittaa niin monet huonot koodit, että varmaan galaksit räjähtäisivät. Eli parempi olla kärsivällinen ja koittaa päästä tehtävä loppuun asti siten, miten LUXOFUX on sen tahtonut tehtävän.

Semmosia tosiaan aika helppoja nää on. Mukana on toki pakolliset sniikkitehtävät, jotka ei kuse kuitenkaan, jos räiskii. Suosittelen räiskimään, koska se sniikkaaminen on hirveää ja kankeaa. Varsinkin kun pitää väistellä semmosia lasertunnistimia, joihin osuessa posahtaa muoviräjähde. Yhdessä baarimiljöössä on näitä ja siinä tulee semmonen tipsi, että MOVE SLOW UNDER THE LASER tai jotain käppää. No menin kyykkyyn ja kuljin kohti - RÄJÄHDYS. Okei, ei kyykyssä sitten. Tuijotan keyboard mappingia, mutta ei oo mitään ryömimistä. Kokeilen uudestaan, ei onnistu. Mietin missä vika. Sitten otan kirjaimellisesti ton slow movementin ja näpyttelen eteenpäin -nappia. Eli hahmo liikkuu silleen bugisesti minkään ruumiinosan liikahtamatta aina millin eteenpäin. JA SE OLI SE AVAINSANA kohtauksessa. Miksi hitossa pelintekijät haluaa, että ilman jotain liikeohjelmointia mennään tässä eteenpäin? Tieten tahtoen halutaan pelin näyttävän köpösemmältä. Ihan hyvin ois voitu kyykyssä vaan mennä nätillä motionilla, mutta ei. Ihan käsittämätöntä. Sitten ton jälkeen pitää toki hyppiä laserien yli ja se on oma lukunsa, mutta sitä lukua ei tähän blogiin tule.

Ainiin semmoset missionit pitää myös mainita, missä mennään tämmösestä kuvakulmasta:



Tämmösethän on usein tosi hauskoja, mutta koska kyseessä on tämä peli, niin ei ole. Tossa ei nyt näy tähtäintä, mutta se on semmonen goljatin kokoinen neliö. Aseta neliö vastustajan kuskin päälle, niin se ei menetä enkkuja. Aseta tähtäimen alareuna öpaut moottoripyöräilijän pään kohdalle, johan alkaa enkut rullaamaan alaspäin. Eli tää on aikamoista säätämisen taidetta saada joku tapettua tuolta, kun koskaan ei oikein tiedä, että missä hitossa sen tähtäimen pitäisi olla. Nää kohtaukset on myös tosi pitkiä, joten näihin meinas mennä oikeastaan hermo ihan saatanasti. Noi mopoilijat on vielä helppoja, koska moottoripyörät räjähtää tässä jotenkin tosi helposti. Pari törmäystä normaalistikin riittää siihen, että se pyörä räjähtää. Autot vaatii kuitenkin useamman lippaan. No mut niin autoilla tulevista gangstereista ei voi ampua kuljettajaa  (tai ehkä voi, mutta se on vaikeaa), joten sitä menettää aina turhaan enkkuja kun pitää se auto koittaa räjäyttää ampumalla. Paska toteutus siis tässäkin. Varsinkin kun se sensitivity on mitä on. Autotähtäys hakeutuu kuitenkin noihin kulkuneuvoihin aina, joten siitäkään ei ole oikein apua.

"INFORMANTS"

Nää on ihan hauskoja. Näitä on kolme:

-Semmonen taksisuhari Freddie. Joku romani kai tai joku muu. Ihan sekaisin ja antaa pikkutehtäviä.
-Marcuksen isä. Kunnon Pimp daddy, joka hoitaa operaatioitaan vankilasta. Yleensä tän tehtävät on kovisteluja ja käytännössä joko kuulustellaan tai hakataan joku.
-Joku nainen, joka vetää ilotaloa. Koittaa päästä Marcuksen housuihin ja antaa tehtäviä.

Näistä ei valitettavaa. Tosin rahaa saa aina tasan 1500$, mikä on aika säälittävää, kun auton korjauskin on helposti joku 800$ ja palkkarahaa saa yleensä parin tehtävän jälkeen (puhumattakaan ylennysbonuksista) kymmeniä tuhansia dollareita. En pelannut näitä loppuun, kun loppui mielenkiinto koko peliin.

"STREET RACE/ FIGHTING"

Ovat mitä luvataankin. Katuajeluissa ajetaan kilpaa kaupungin kaduilla. Aika helppoja. Tässä on pelin paras ääninäyttely ja suoritus. Elikkäs demoissa on tosi tasokasta menoa, mutta sitten peligraffoilla mentäessä ääninäyttelykin jää jonnekin syphon filter ykkösen tasolle hämmentävästi. Näitä kisoja vetää semmonen latinomisu, joka huutaa kaiken ja pitää ylipitkiä puheenvuoroja. Kuvitelkaa semmonen vähän kimittävä latinoääni sanomaan jotain HOLAA CHICOOO AAA SO JUU WANT TO RACE A LITÖL AA YEEAAA CHICO YOU HAVE TO FACE MEE AAAAAAA. Niin sitten kun ihan vikassa kisassa voittaa ton muijan se selittää tota samanlaista settiä: AAA CHICO YOU WON MEE YOU ARE GREAT JYEAAAHH CHICO HEY NOBODY BEAT MEEEE AAAH DO YOU WANT TO BE A LEADER IN THIS SHIT JEEE AAAH YOU CAN BE THE PROMOTER UUH AAH"

ja Marcus sanoo siihen semmosen innottoman: "No". Nauratti ihan hitosti. Toinen huutaa hulluna ja käy jotain raamatunpituista skriptiä läpi ja marcus sanoo "no" ja lähtee pois. Nerokasta.

Nyt joku kysyy, että miksi menit katuajot läpi, mutta jätit Informantsit kesken, vaikka ne kuulostavat hauskemmilta. No katsokaas katuajot oli eka side mission ja silloin olin vielä suhtkoht innoissani pelistä. Aattelin, että pelataas pois alta! Ei olis kannattanut. Samaa tylsää jyystöä ja näitä oli joku 10 tietysti väkisin ämpätty mukaan.

Fight Clubit on kans ihan kakkoja. Nää saa auki kun pelaa katuajot läpi (tai en oikeestaan tiiä). Näissä siis mennään aina eri paikkaan ja tapellaan kolmea (3) tyyppiä vastaan. En ymmärrä, miksei yksi riittänyt. Eka on helppo, toka vähän vaikeampi ja kolmas sitten kai vaikea, mutta helposti senkin hakkaa. Kun pääsee niin sanotusti Circuit Two -tasolle, homma muuttuu siten, että yhden sijaan saat vastaan kaksi vastustajaa. Tätä ei kannata pelätä, koska se kolmas tasokin on helpompi kuin aikaisemmin. En pelannut näitä tämän pitemmälle, mutta oletettavasti (ja todella mielikuvituksettomasti) vikalla circuitilla sieltä tulee kolmen vihollisen setti päälle. Nää siis toistaa itseään ihan vietävästi. Kelatkaapa, jos ekassa circuitissa on joku kolme venuee. Eli 9 vastustajaa. Sitten samat circuiteissa kaks ja kolme, mutta vähän enemmän vastustajia vielä. TYLSÄÄ.


"CRIMES"

En muista tarkkaa nimeä, mutta tässä on siis joku 20 Precinctiä (ainakin sinne päin tuo luku), joissa on eriasteinen rikollisuuden taso. Low:sta Highiin. Tavoite saada kaikki nollaan. Eli aina kun oot jossain alueella, tulee CRIME REPORTIA. Nää on itseasiassa aika hauskoja. Näitä oli esim.

"Yökerhossa hakataan DJ:tä, koska soitti huonoa musaa"
-ratkaisu, hakkaa punkkarit.

"Raiskausyritys"
-ratkaisu, hakkaa raiskaaja"

"Rokkibändi tuhoaa hotellin"
-ratkaisu, hakkaa rokkibändi

"Pommiuhka toimistolla"
-ratkaisu, pura pommi

"Pankkiryöstö"
-ratkaisu, ammu se hostagen pitelijätyyppi

"rattijuoppoja"
-ratkaisu, pidätä rattijuoppo eli ammu auto räjähdyspisteeseen ja tapa kaikki

"Myrkytystapaus ravintolassa"
-ratkaisu, tutki kaikki tarjoilijat bodysearchilla, joltain löytyy myrkkyputeli

jne.

näitä oli joka lähtöön huumoria unohtamatta, mutta kuten ratkaisuistakin huomaa, tää alko toistamaan itseään todella nopeasti. Näissä sai valita pidättääkö jengiä (good cop) vai tappaako ne (bad cop). Tein muiden tehtävien ohella aina näitä, jos sattu osumaan kohdalle. Sain tällä taktiilla tuloksekseni "3 of 20 precincts cleaned". Pyhitin jopa pari tunnin sessiota pelkälle tälle toiminnalle, enkä saanut uusia alueita puhtaiksi :D Eli tästä on tehty vähän turhan hooceeta menoa. Onneks noi puhdistetut alueet ei voineet enää muuttua rikollisiksi, koska se se vasta olisi vituttanutkin.

Eri skenaarioita oli aina kymmeniä, mutta sitten kun nasahti semmoinen, mikä oli tullut aikaisemminkin, se oli ihan identtinen. Mitä nyt eri paikassa tietysti vaan. Esimerkiksi kaikki missä piti mennä asuntoon/hotelliin/toimistoon yms. niin käytävällä on monta huonetta, mutta se oikea oli aina se eka siinä käytävän päässä. Tylsää. Sitten kun tässä on se ongelma, että ne jotkut lähtee juokseen ovesta ulos, niin pitää päättää päästääkö ne karkuun, vai päästääkö ne asunnossa olevat karkuun. Välillä oli tosi hankalaa saada kaikki kiinni. Sitten on esim. semmonen arms dealer rikos, missä mennään varastoon ja tapetaan se jengi. Tai no precision aimilla voi lamaannuttaa ampumalla raajoihin, mutta helpompaa tappaa kaikki. Näistä löytää myös evidenceä, mutta onko hieman tylsää, kun ne hallit on aina samanlaisia ja evidencet samassa paikassa. Tein 5 ihan identtistä tehtävää ja totesin, että enää en jaksa.

Tässä pelissä on myös semmoinen toiminto, että voi näyttää badgea, jolloin rikolliset saattaa antautua (ei melkeinpä ikinä). Sitten voi ottaa aseen esiin ja ampua varoituslaukauksen, mutta oikeastaan ikinä tääkään ei onnistu. Eli sitten vaan hakataan. Mut Badgella voi kivasti pysäyttää kaikki autot ja ottaa ne poliisin nimissä käyttöön. Muut poliisit myös ampuu sua jos riehut kaduilla, mutta ei muuta kuin virkamerkki näkyviin ja ne jättää rauhaan. Siitä myös 3/4 pistettä (tää on siis murtoluku kolme neljäsosaa) tälle pelille, koska sehän oli ihan hauskaa.

En jaska enäää. Tähänkin on taas mennyt joku kaksi tuntia. Odotin peliltä paljon, mutta paskahan se oli. Toi Good Cop / Bad Cop homma oli hauska ja ideaahan tässä oli, mutta toteutus oli niin harmittavan surkea, että ei voinut jäädä muuta lopputulemaa kuin vitutus päälle. Pelasin kuitenkin main missionit läpi, jotta näkee juonen. Nyt en tiedä, uskallanko ostaa site True Crime: Streets Of LA peliä. Varmaan ostan, koska voin sitten kirjoittaa siitä blogiin heh heh. Välttäkää kuitenkin tätä peliä. Kyllä noista ongelmista pääsee yli ja ympäri ja alta löytyy pelattava peli, mutta ei noi ongelmat tästä kovin houkuttelevaakaan pakettia tee kyllä.

EDIT 17.10.2016: Huomasin nyt vasta, että tästä puuttuu plussat ja miinukset. Harmillista, mutta puuttukoon, koska ei kiinnosta menneisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti