perjantai 5. toukokuuta 2017

Kotkahavaintoja

Olen tässä harrastanut muutaman vuoden lintubongailua. Upea harrastus ja suosittelen kaikille. Sitä voi tehdä missä vaan ja yllätyksiä voi löytyä ihan kotioveltakin. Mitään suuria harvinaisuuksia en ole bongannut, mutta yhden mysteerisen kotkan löysin kuitenkin jo ensimmäisen kerran niin sanotun vuonna 2013. Ristin kotkan silloin "bittikotkaksi", koska sen verran epäilyttävä oli sen ilmestymispaikka. Harmikseni tuo jäi ainokasi kohtaamiseksi bittikotkan kanssa. Nyt kuitenkin eräs Facebook-kaverini oli sen löytänyt. Neljän vuoden odotus on ohi ja ihme on tapahtunut. Bittikotka oli päätynyt jostain Espanjan tai minkälie vuoristoista Venäjälle! Tässä raakaa todistusaineistoa tapahtumasta:

Ensimmäinen havainto vuodelta 2013 (kohdassa 0:50 tarkalleen ottaen, myös myöhemminkin havaittavissa):Siinä se lentää. On se komea! Nyt se on tosiaan huhtikuussa tavattu Venäjällä. Tässä todistusaineistoa uudesta havainnosta:

Heti alussa näkyy!

Hartain toiveeni on, että tämä poloinen kotka pääsisi joskus tuosta oman elämänsä Matrixista takaisin oikeaan maailmaan. Sitä odotellessa, toivottavasti sen joku vielä jossain näkee! Voimia kotkalle tulevaisuuteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti