keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joujoujoulukuu

Katsoin kannettavan tietokoneeni näytön oikeaa alakulmaa. Kello näytti 00:20. Jouduin syvän ahdistuksen valtaan...joulukuu on alkanut...

Eli vuorossa on lähes kuukauden kestävää kärsimystä (oikeastaan joo koko kuukauden, koska se helvetin uusi vuosi tulee kuitenkin melkein samassa junassa). Kaikki lähtee siitä että hommataan joku helvetin joulukalenteri ja aletaan aukaisemaan luukkuja. Joka vuosi samat kuvat ja joka vuosi yllätytään aina samalla tavalla. JEE JOULUAATTONA TULI SEIMSESSÄ MAKAAVA JEESUS. DIDN'T SEE THAT COMING. Jos on vähän radikaalimpi kalenteri niin siellä on joku joulutähti tjsp. Suklaakalenterissa on sentään se etu että siinä on tosiaan suklaata. Veikkauksen kalenteri on taas utopian ykkönen, mutta pelataanhan sitä lottoakin. Tuota kalenteria ei vaan varmastikaan jaksa kukaan päivä kerrallaan raaputtaa, sama kattoa voittaako vai ei, kun ei siitä kuitenkaan voita mitään + sen voi lunastaa kuitenkin heti.

Toinen mikä ärsyttää on se, että lähin kauppa on CITYMARKET. Taisi olla jo marraskuun alussa kun alettiin hehkuttamaan että jeejeejoulu. Joulupukkikin on jopa lupautunut kahdeskymmenesjotain saapumaan Citymarketiin ja särkemään jokaisen seinäjokelaisen lapsen sydämen. Onhan se kiva tuoda se skidi kertomaan että se haluaa Pentagonin takapihalle joululahjaksi, ja sitten ei saakaan sitä vaikka aina kerrotaan että Joulupukkji toteuttaa lasten toiveet. Sitten yritetään selittää, että toive oli epärealistinen, toivo ensi kerralla tennissukkia niin "pukilla" on ehkä varaa siihen. Itsepähän olette kuoppanne kaivaneet. Ja vittu sitä hälinää varmaan taas joulun alla. En ole ikinä CM:n joulumarkkinoilla pyörinyt, mutta jos jengi menee niin vitun pähkinöiksi jo jostain "Mammuttimarkkinoista" niin morjes. Siellä sai kyllä varoa että hengissä pysyy kun epätoivoiset kotiäidit huomaavat, että sitä ja sitä tuotetta saakin kaksi yhden hinnalla, ja siinä säästää huimat 30c. Pakko ostaa vaikkei tarvi, koska: MAMMUTTIMARKKINAT. Samaa paskaa hulluilla päivillä yms. En varmasti kävisi tuolla, mutta kun toiseksi lähimmälle kaupalle joutuu taivaltamaan kuin juutalaiset raamatussa konsanaan, niin en jaksa. Laiska ja saamaton ihminen kun olen. Parempi kärsiä lapsiperhehysteriaa ja hautoa joukkomurhaa kuin kävellä kauemmas, sanon minä.

Sitten avaudutaan jouluruuasta. Ohan se helvetin makosaa, mutta tarviiko sitäkin aina laittaa koko Afrikalle? Tulee jo samana jouluaattona ulos korvista, niin sitten sitä puputetaan koko seuraava vuosi, ja sitten kun ne on vihdoinkin loppu niin uusi joulu on jo kuukauden päästä. Sitten kun sitä on vielä joka paikassa. Jos on radikaalimeno, niin varmasti on jo jossain firman pikkujouluissa siihen suuntaavaa. Sitten saat saman koulussa/tai missä laitoksessa ikinä vietätkään päiviäsi. Sitten voi olla ihan varma vielä (riippuu missä laitoksessa olet), että himassakin on ne samat. Siinä välissä voi olla vielä joku kaveriporukan joulukänni-ilta jossa on myös samaa pöperöä. Kovimmat OD:t mitä vuoden aikana voi hommata. HAYT.

Ja joululahjat. Vittu mitä mielikuvitusta, itse en anna/en halua. Selviää paljon helpommalla. Voin nimittäin kertoa joululahjat top-10 joka helvetin joululta jotka olen elänyt.
1. Konvehtirasia (varmaan joku Pandan, joka on ostettu saman vuoden helmikuun alennusmyynneistä jemmaan).
2. gRÖNA KULOR (ihavvitusta ja vaikka sen kertoo niin silti ostetaan)
3. Villasukat (ihan kivat, mutta löytyy jo)
4. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
5. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
6. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
7. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
8. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
9. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")
10. Konvehtirasia ("En keksinyt muutakaan niin ehkä tämä?")

och så vidare.

Sitten on konvehteja taas koko vitun pitäjälle, ja kun yrität kaverille sanoa että hei nyt saisit suklaata ilimasiks, niin eikai se tarvi, kun sekin on saanut 200kg joululahjaksi. Miten helvetissä tässä maailmassa riittää aineksia kaikkiin konvehtirasioihin?

Vittu oikeasti, sanokaa vaan ihan reilusti, että ei kiinnostanu/en keksiny mtn niin en antanukkaan. Mitä väliä? Jos jonkun elämä on jostain joululahjasta kiinni niin tunti turpaan ja haudan lepoon. Sitä paitsi, jos onnistut keksimään jonkun "makean" lahjan, niin vastaanottaja on kuitenkin niin helvetin kiittämätön, että sieltä tulee takasin: "ihan kiva, mutta en tykkää kyllä yhtään". nönnönnööö.

Muutenkin kun juhla lähtee siitä, että joku nainen tulee neitseellisesti raskaaksi niin ;ASADASDA Ei noilla lähtökohdilla homma voi mennä muuta kuin Frostbiteksi.

Eli ei muuta kuin ne räikeän punaiset jouluvalonauhat vaan ikkunaan, että varmasti ulkomaalaiset vieraat luulevat asuntoasi enemmän bordelliksi kuin jeesuksen ylistyspajaksi, ja kännit vetämään. Siihenhän se suomalaisen joulu kuitenkin johtaa? Sinänsä kyllä ihan ymmärrettävää, kun miettii mitä kaikkea sitä joutuukaan kestämään ennen itse jouluaattoa. Vähemmästäkin tekee mieli riipaista.

IMO ainut hyvä jouluperinne joka jokaisen kannattaa ottaa omakseen on se, että katsoo "Isäni on turbomies" elokuvan joka joulu. Parasta.

PS. Onkohan tämä liian aikaista ränttäystä? Pitää varmaan copy pastea tämä sitten lähempänä joulua niin tuntuu paremmalta.

PPS. Kahden rivin kappaleet näyttää vammasilta, mutta Enter -sormea syyhyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti